Haberler

IPC-Sanayide Avrupa'ya daha kolay açılmanın yolu Shumen

Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan, yeni cazibe merkezi olarak Shumen'i seçti.

Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan, yeni cazibe merkezi olarak Shumen'i seçti. Kentte kurulan Endüstriyel Park, Türkiye'ye üç saat mesafede. Verginin yüzde 10 ve kurun sabit olması Türk yatırımcıları cezbediyor

Bulgaristan'ın Shumen kentinde kurulan Endüstriyel Park, Türk yatırımcıları bilgilendirmek için İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İSİFED) üyeleri ile bir araya geldi.

Bulgaristan hükümetinin yetkilendirdiği IPC Yatırım Ajansı tarafından Çatalca'daki Sittnak Uluslararası Nakliyat'ın merkezinde düzenlenen toplantıda, Shumen Endüstriyel Park'ın sunduğu avantajlar masaya yatırıldı.

IPC Yatırım Ajansı Başkanı Yılmaz Gözcü, yaptığı sunumda Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan'ın bu yıl Schengen ülkelerine dahil olmasının beklendiği dile getirilirken, gerek kurumlar ve gerekse gelir vergisi oranının yüzde 10 olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul'a 5, Edirne'ye 3 saat mesafede bulunan bölgenin altyapısı tamamlandı" dedi ve ekledi:

"Elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz, internet ve telekomünikasyon her bir parsele ayrı ayrı çekildi.

"Bölge İtalya, Almanya, İspanya, Türkiye ve Yunanistan firmalarının yanı sıra Ukrayna'dan gelen yatırımcılara ev sahipliği yapıyor. Zona A kısmındaki arazilerin tamamı yatırımcılara satıldı.

"Türkiye'deki şirketler yapacakları yatırım için mühendis ve beyaz yakalı personelini Bulgaristan'a götürme ve istihdam etme hakkına sahip.

"Burada yapılan bütün üretimler Made in Europe imzası taşıyor. Burada yatırım yapacak Türk yatırımcılar bütün bu ayrıcalıklardan faydalanacak."

Bulgaristan'ın bu hızlı ilerleyişinde Avrupa Birliği'nin desteğinin çok önemli olduğunu belirten Gözcü, "Bulgaristan'ın Rusya ve Ukrayna ile serbest ticaret anlaşması var" dedi ve şöyle açıkladı:

"Aynı zamanda 535 milyonluk Avrupa pazarına da direkt açılıyor. Bulgaristan'da 4 havalimanı bulunuyor, irili ufaklı birçok limanı var, tren yolu ile Avrupa'ya bağlanıyor. Karayolu ile Avrupa'nın her noktasına hiçbir sorun yaşamadan gidilebiliyor.

"Faizler yüzde 3.0 seviyesinde ve enflasyon yüzde 2.8. Avrupa Birliği 1.95 Leva'yı 1 Euro'ya eşitlemiş durumda. Temettü vergisi yüzde 50 ve asgari ücret ise sadece 312 euro.

"Bu özellikler birçok ülkenin Bulgaristan'ı yatırım radarına almasına neden oluyor. Şu an Şişecam, Alkomet, Sarkuysan, Akgün Grup, Cambro, Empay ve Solo gibi şirketlerin Bulgaristan'da yatırımı var.

"Bulgaristan'ın yeni cazibe merkezi ise Shumen. Bulgar hükümeti Shumen Endüstriyel Park'ı çok önemsiyor. Türk yatırımcıların da burayı önemseyeceğine ve Bulgaristan'daki bu fırsatları kaçırmayacağına olan inancım tam."

Sunumdan etkilendiklerini ve Shumen'de kendilerini bekleyen bu fırsatlardan daha önce habersiz olduklarını dile getiren İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, Bulgaristan'ın sunmuş olduğu fırsatların ve sektörlere yönelik avantajların önemli olduğunu vurguladı. Ömeroğlu, İSİFED üyesi sanayicilerin Avrupa'yla daha kolay ticaret yapmak için Shumen Endüstriyel Park'ı inceleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bulgaristan İstanbul Ticari Konsolosu Thosko Tomov da bir sunum yaparak sanayicilerin sorularını yanıtladı. Önümüzdeki günlerde Çağdaş İş İnsanları Derneği (ÇAĞSİAD) üyeleri ile bir araya gelecek olan IPC Yatırım Ajansı, mart ayında da Büyük Kulüp'te yine sanayicilere Shumen Endüstriyel Park'ı anlatacak. Bu buluşmaya Bulgaristan'ın İstanbul Konsolosu Angel Angelov da katılacak ve soruları yanıtlayacak.

Bu arada yaklaşık 200 firmanın kayıtlı olduğu ve yatırımcı Fikret İnce tarafından kurulmuş olan Türk Bulgar Sanayi ve Ticaret Odası da Shumen kentinde yer alıyor. (Fotoğraflı)


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Bulgaristan Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title