Haberler

Okullarda öğrencilere tarhana çorbası ikram edilmeye başladı

Güncelleme:

Edirne'deki bazı okullarda "Sağlıklı nesiller tarhana ile büyüyor" projesi kapsamında ve bağışıklıklarının güçlü tutulması amacıyla öğrencilere tarhana çorbası ikram edildi.

Edirne'deki bazı okullarda "Sağlıklı nesiller tarhana ile büyüyor" projesi kapsamında ve bağışıklıklarının güçlü tutulması amacıyla öğrencilere tarhana çorbası ikram edildi.

Edirne Valiliğince, pilot uygulama için belirlenen 4 okuldaki 1100 öğrenciye haftada iki gün tarhana çorbası dağıtılması planlanan "Sağlıklı nesiller tarhana ile büyüyor" projesi başlatıldı.

Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Vali Fahri Yücel İlkokulu'nda düzenlenen proje tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencilerin bağışıklık sistemini güçlü tutmak olduğunu belirtti.

Tarhananın besleyici ve koruyucu özelliği bulunduğunu anlatan Uysal, "Bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlüyse virüslerden korunuruz. Hepimizin bildiği gibi dünyayı sarsan virüsler gündemde. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin bağışıklık sistemini güçlendiriyoruz. İkram edilen tarhanaları da Edirne Valisi Ekrem Canalp'in emeğiyle ilçelerde kurulan kadın kooperatiflerinden temin edeceğiz." diye konuştu.

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan da tarhana projesinin Edirne'den başlayarak, tüm Türkiye'ye yayılmasını arzu ettiklerini vurguladı.

Tarhananın sağlık açısından çok önemli bir besin kaynağı olduğuna işaret eden Cengiz, "Kalsiyum, protein, vitamin ve mineral açısından zenginlikleri yanında bağırsak florasını düzenleyici etkisiyle tüm hastalıklara karşı vücut direncini artırmada ata çorbamızı tüketiyoruz." dedi.

"Tarhana çorbasını Yavuz Sultan Selim çok severmiş"

Tarhanaların temin edileceği kooperatiflerden Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Hülya Tuncer de tarhananın saray mutfağı aşlarından olduğunu belirtti.

Osmanlı saray mutfağına tarhananın taşınmasının da Yavuz Sultan Selim'in katkısı olduğunu anlatan Tuncer, "Yavuz Sultan Selim Edirne'de tebdili kıyafetle bir mahalleye gitmiş, dar gelirli bir ailenin evine konuk olmuş. Ev halkı tanrı misafirlerine 'biz fakiriz bir çorbamız var ama gönlümüz zengin' demişler. Padişah orada içtiği darhane denilen çorbayı çok beğenmiş, sonrasında bu çorbanın adı değişe değişe günümüze tarhana olarak ulaşmış." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yavuz Sultan Selim Saray Pilot Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title