Haberler

Galatasaray - BtcTurk Yeni Malatyaspor maçının ardından - Fatih Terim (1)

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 1-0 yendikleri maçla ilgili "Bu kadar pozisyona girip ikinciyi bulamazsanız, rahat olamazsınız." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, yoğun bir maç trafiği içinde olduklarını belirterek, "Çarşamba günü çok üst düzey bir maç oynadık. Rakibimiz dinlenerek gelirken, işin fizik ve psikolojik kısmıyla, müthiş bir gerilimle oynadığınız dolu dolu bir 90 dakika oldu." diye konuştu.

Kadrodaki değişikliklerin oyundaki bazı şeyleri de değiştirdiğini dile getiren Terim, şunları kaydetti:

"Bugün aslında rakip alanda çok bulunduk ama özellikle Onyekuru'ya doğru direkt oynama isteğimiz çabuk top kaybetmemizi neden oldu. Halbuki biz sabırla en iyi pozisyonu arayan, pas yüzdesi yüksek bir takımız. Bugün pas yüzdemiz düşmüş. Sonuç olarak bu oyuncu tipleriyle doğrudan alakalı. Bir de rakip 20, biz de 8 faul yapmışız. Yani oyun baya kesilmiş. Sonuç olarak sizden evvel oynanan maçlar her ne kadar lehinize gelişse de üzerinizde bir baskı oluyor. Burada önemli olan ikinci golü bulabilmek. Bu kadar pozisyona girip ikinciyi bulamazsanız, rahat olamazsınız. Girdiğimiz pozisyonlar gol olsa olay çok da başka olur. Sonuç itibarıyla bugün rakipten daha fazla gol pozisyonuna giren bir Galatasaray vardı. Ben oyuncularımdan memnunum."

Terim, üst sıralardaki takımlarla puan farkını kapatmalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Puan farkları kapanıyor. 5 maç, 5 dakika, 5 saniye futbolda sizi yukarı da çıkartır, aşağı da indirir. Bu işler maalesef böyle. Allah'a şükür kısa zamanda bu farkı kapattık. Şimdi üçüncüyüz, ümit ederim daha da yukarı çıkarız. İnanmış bir oyuncu gurubum var. İnanmış bir de taraftar grubumuz var. El ele beraberce yürüyeceğiz inşallah." diye konuştu.

"(Fenerbahçe derbisi) Kazanmaya gidiyoruz"

Fatih Terim, Süper Lig'de gelecek hafta Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları derbiyi kazanmak için Kadıköy'e gideceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derbilerin hiçbiri kolay değildir. Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti de zaten bilinen bir şey. Orada ilk defa da oynamıyoruz. Galatasaray, nereye giderse gitsin kazanmaya gider. Fenerbahçe'nin son haftalardaki durumu, bizim maçla ilgili olmayacaktır. Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının havası, atmosferi çok değişik oluyor. Dolayısıyla rakibimiz karşısında o ciddiyet ve dikkatle oynayan bir Galatasaray olacak. İnşallah kazanır, geliriz. Biz zaten kazanmaya gidiyoruz. Ben oyuncularıma 'Arkadaşlar bize bir beraberlik yeter.' dediğimi hiç hatırlamıyorum. Ümit ederim iyi bir netice alırız."

"(Lemina'nın sakatlığı) Sıkıntılı bir durum var"

Tecrübeli teknik adam, karşılaşmanın son bölümünde sakatlanarak oyundan çıkan Mario Lemina'nın adalesinde ağrı hissettiğini anlatarak, "Maalesef arka adalesiyle ilgili bir teşhis var. Yarınki MR'dan sonra daha net bir şey söyleyebiliriz. Ancak sıkıntılı bir durum var. Lemina bizim için çok çok önem taşıyan bir oyuncu. Galatasaray'ın oyun anlayışında, taktiğinde kilit bir oyuncu." şeklinde görüş belirtti.

Fatih Terim, Jean Michael Seri ve Sofiane Feghouli'nin performansıyla ilgili soruya, "Özellikle Seri'nin olağanüstü markaj yapmasını bekleyemezsiniz. Topla kale arasına giren, alan savunması yapabilen bir oyuncudur. İletişimi sağlayan, pas yüzdesi olarak çok önemli bir oyuncu. Onun için taraftarlarımız o gözle seyretsinler. Feghouli de bizim için çok önemli, kilit bir oyuncu. Hiç durmadan oynuyor. Bundan sonra daha iyi olacaktır. Genel olarak ikisi de bizim için önemli oyuncu." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Çalışma Grubu Yeni Malatyaspor Fatih Terim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title