Haberler

İlayda için Soma'da "Köklerinde İyilik Var" bağış etkinliği düzenlendi

Lenfoma kanseri ile mücadele eden İlayda Gürleyen için eşinin memleketi Manisa'nın Soma ilçesinde "Köklerinde İyilik Var" isimli kan ve kök hücre bağış etkinliği düzenlendi.

Lenfoma kanseri ile mücadele eden İlayda Gürleyen için eşinin memleketi Manisa'nın Soma ilçesinde "Köklerinde İyilik Var" isimli kan ve kök hücre bağış etkinliği düzenlendi.

Ağustos ayında Kaan Gürleyen ile Soma'da düzenlenen düğün töreni ile hayatını birleştiren İlayda Gürleyen'e düğününden 4 ay sonra lenfoma kanseri teşhisi konuldu.

Kanseri 4. evrede fark edilen İlayda Gürleyen'in sağlına kavuşabilmesi için kök hücre nakli olması gerektiği belirtildi.

Ailesi, arkadaşları, sivil toplum örgütleri ve taraftar gurupları, İlayda için İzmir ve Soma'da kök hücre bağış kampanya seferberliği başlattı.

Kızılay Manisa Kan Bağış Merkezi ve Kızılay Soma Şubesi işbirliği ile Soma Cengiz Topel Meydanı'nda da bugün başlayan etkinliğin 3 gün süreceği bildirildi.

İlayda Gürleyen, AA muhabirine açıklamasında kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını, bu hastalığı yeneceğine inandığını belirterek, kampanyadan güzel haberler beklediğini ifade etti.

Kızılay Manisa Kan Bağış Merkezi doktoru Engin Yıldırım ise 18-50 yaş arası tüm sağlıklı bireyleri kök hücre bağışı ve kan bağışına davet ederek, "Bugün İlayda Gürleyen için Somalılarla bir araya geldik. Kronik rahatsızlığı olmayan, düzenli ilaç kullanmayan, kan bağışına engeli olmayan 18-50 yaş arası tüm vatandaşlarımız kök hücre bağışında bulunabilir. Burada vereceğiniz 3 tüp numune ile eğer uyum sağlanırsa bir kişinin hayata bağlanmasını sağlamış oluyorsunuz. Soma bu konuda çok duyarlı, çok yüksek bir katılım ve ilgi var." dedi.

İlayda için birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra Karşıyaka Taraftarlar Derneği, Somaspor Siyah İnciler Taraftar Gurubu, Karşıyaka Çarşı ve UtrasArma Gurupları da başlatılan bağış seferberliğine destek verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Soma Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title