Haberler

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki'den ABD'nin sözde barış planına tepki

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, ABD'nin açıkladığı sözde barış planına tepki göstererek, "Yasa dışı yerleşim birimleri, yasa dışı duvar, yasa dışı ilhak kalıcı bir gerçeklik haline gelecek.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, ABD'nin açıkladığı sözde barış planına tepki göstererek, "Yasa dışı yerleşim birimleri, yasa dışı duvar, yasa dışı ilhak kalıcı bir gerçeklik haline gelecek." dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Maliki, İsrail'in Filistin topraklarındaki varlığını "dünyanın en uzun işgali" olarak nitelendirerek, "Kudüs'ün, tüm dinlerin mensuplarının zihninde ve kalbinde özel bir yeri vardır. Kudüs'te bir arada yaşama başarılabilirse, her yerde yaşanabilir." ifadesini kullandı.

Maliki, Avrupa Birliği'ne (AB) "İsrail'i umursuyorsanız, bu ülkenin milyonlarca Filistinli üzerinde güç kullanan işgalci güç olmasının önüne geçmelisiniz." diyerek, Avrupa tarihinin "barış" ve "özgürlük" kavramlarının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

"İsrail'in dokunulmazlığını destekleyenler, barışa ulaşma şansını zedeliyor"

Maliki, ABD yönetiminin açıkladığı sözde barış planının İsrail'in güvenliği için çalışılması ve Filistin'in egemenliğinden mahrum kalması temeline dayandığını belirtti.

Sözde barış planının barış getirmeyeceği ve Filistin'in güvenliğini garanti altına almayacağını dile getiren Maliki, "Yasa dışı yerleşim birimleri, yasa dışı duvar, yasa dışı ilhak kalıcı bir gerçeklik haline gelecek." dedi.

Maliki, İsrail'e sağlanan "dokunulmazlığın" bugüne değin milyonlarca Filistinlinin yaşamını etkilediğine dikkati çekerek, sözde barış planının İsrail'in işgalini sürdürmesine yol açacağı uyarısında bulundu.

"Her kim İsrail'in dokunulmazlığına destek oluyorsa, barışa ulaşma şansını zedeliyor." diyen Maliki, İsrail'in yasa dışı eylemlerine kalkan olmanın meşru gösterilemeyeceğini vurguladı.

"Avrupa, tepkisiz mi kalacak?"

Maliki, İsrail'in faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu, bu bağlamda AB'nin İsrail'i istisna tutmaması gerektiğini belirterek, her kim yasa dışı faaliyette bulunuyorsa cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.

"Avrupa, tüm bunlar olurken tepkisiz mi kalacak" ifadesini kullanan Maliki, AB'nin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Parlamenterlerin sorularını da yanıtlayan Maliki, "İsrail ile tüm dünya tarafından kabul edilen referanslara bağlı kalındığı sürece, herhangi bir ön koşul olmadan doğrudan müzakerelere hazırız. Bu referanslar, uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler (BM) kararları, uluslararası meşruiyettir." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "iki devletli çözümü öldürmeye çalıştığını" belirten Maliki, Netanyahu'nun "tek devletli çözüme" doğru gittiği ve herkesi buna ittiği değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Filistin İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title