Haberler

Mustafa Cengiz derbi sorusuna Fetih Suresi ile yanıt verdi

Güncelleme:

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Galatasaray'ın Kadıköy'de kötü bir istatistiği var. Bu istatistiğin bozulacağına ve bunun size kısmet olacağına inanıyor musunuz?" sorusuna Fetih Suresi'nin ilk ayeti olan "İnna fetahna leke fethan mübina" yanıtını verdi. Cengiz'in söylediği ayetin Türkçe meali ise şu şekilde: "Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik."

"UMARIM BU SERİ PAZAR GÜNÜ KIRILIR"

Cengiz ayetin ardından sözlerine şöyle devam etti: "Müthiş bir rekor, tebrik etmek lazım ama mutlaka bu seri kırılacak. Kadıköy'de galibiyet kime nasip olur bilmiyorum. Biz 19 yıldır kazanamıyoruz, 14 yıl da şampiyonluk da görmedik ama bu bir gün bozulacak. Umarım pazar günü kırılır."

FETİH SURESİ NEDİR?

Fetih suresi, Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen "fetih" kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, hicretin altıncı yılında Hz.Peygamber ile Mekke'li müşrikler arasında gerçekleşen Hudeybiye antlaşması, cihad, savaştan geri kalan münafıklar ve Mekke'nin fethedileceği müjdesi konu edilmektedir.

FETİH SURESİ KONUSU NEDİR?

Ana konu Hudeybiye Antlaşması'nın değerlendirilmesi, niyetlendikleri umre ibadetini yapamadan döndükleri için büyük üzüntü ve hayal kırıklığı içinde olan müminlerin teselli edilmesi, bu harekât içinde ve sonrasında olup bitenlerin Allah nezdindeki değerinin açıklanmasıdır. Bu genel çerçeve içinde Hz. Peygamber ve ashabının Allah katındaki durum ve dereceleri, onları ibadetten meneden müşrikler ile yalnız bırakan münafıkların acı sonları hakkında önemli bilgiler verilmiş, bu barışı takip edecek olan fetihler müjdelenmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Kadıköy Spor Haberler

500

Yorumlar (74)

nevzat:

Ya müslüman müslümana karşı nasıl okur :) sanki savaşa gidiyor :) iyice saçmalamış :):):):):):):)

26
3
yanıtYanıtla
COMOLOKKO:

FENERBAHÇE KAFİR TAKIMIDIR KARDEŞ ÖGREN

yanıt1
yanıt12
Kadıköy:

Kafirlerle işbirliği yapan 6s dir. Nerde kralınız hakan şükür arif erdem .

yanıt8
yanıt1
Kadıköy:

Comolokko sizin kulübün vatan haini olduğunu bütün türkiye biliyo. Bi ayağınız fransa da bi ayağınız pensilvanyada

yanıt9
yanıt3
MEMET33:

AŞAĞIDA BAZI KENDİNİ BİLMEZ RUM TAKIM TARAFTARLARI TÜRKİYENİN TAKIMI GALATASARAYA KEM SÖZ SÖYLEMİŞLER, HEPSİ KENDİLERİNE İADE OLUNUR. MUZ CUM. FB.

yanıt1
yanıt12
1111111:

Kişiliğini ortaya koymuş

yanıt10
yanıt0
Soytarı:

Lan lavuk kuranı pis oyunlariniza alet etmeyin o ayet niçin indirilmiş bilip bilmeden ağzina alma...

14
6
yanıtYanıtla
BABANIZ GALARASARAY:

sensin lan lavuk sen daha sübhaneke bilmiyon atıp tutuyon sikeci feneri seni

yanıt4
yanıt11
MUHAMMED ALİ:

LAVUK SENSİN OLAN SOYTARI

yanıt5
yanıt6
Zazaki:

Fenerden korkacagina Allahtan kork sıkıstıgıniz zaman ne hikmetse aklınıza gelir işiniz gücünüz soytarilik siyasete alet ediyorsunuz bide dine alet etmeyin 20 bin 50 bin camiye gitmez namaza gitmez maça giderler...

14
3
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title