Haberler

Kayıp genç kızın cesedi Karasu Nehri'nde bulundu

Güncelleme:

Erzurum'un Aşkale ilçesinde, 10 gün önce kaybolan 16 yaşındaki Didem T'nin cesedi Karasu Nehri'nde bulundu.

Erzurum'un Aşkale ilçesinde, 10 gün önce kaybolan 16 yaşındaki Didem T'nin cesedi Karasu Nehri'nde bulundu.

Meydan Mahallesi'ndeki evinden 10 Şubat'ta çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Didem T'nin bulunması için jandarma ve polis ekiplerince bölgede arama çalışması gerçekleştirildi.

Genç kızın en son görüldüğü Karasu Nehri çevresinde yoğunlaştırılan çalışmalarda, Didem T'nin cesedine ulaşıldı.

Nehirde ilçe merkezine yaklaşık bir kilometre uzaklıkta eriyen buz kütleleri içinde bulunan genç kızın cesedi, güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu Başkanlığına götürüldü.

Erzurum Valisi Okay Memiş, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, kayıp ihbarının ardından tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi.

Olayı çok önemsediklerini ve çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Bu tür olaylar toplumda ciddi anlamda farkındalık yaratıyor ve son zamanlarda da kamuoyunun gündeminde olan konular. Devlet olarak görevimiz, zor zamanlarda vatandaşın yanında olmaktır. Normal zamanlarda devlete çok fazla ihtiyaç olmayabilir ama asıl afet, deprem, doğal afetlerde ve olağan üstü durumlarda devlete ihtiyaç vardır. Erzurum'un arama kurtarma ekipleri hakikaten Türkiye'de çok başarılı ekiplerdir. En son Elazığ depremine ilk müdahale eden ekip bizim ekibimizdi ve 15 vatandaşımızı sağ kurtarmışlardı."

Memiş, kayıp kızı bulmak için müthiş çaba sarf ettiklerini belirterek, tüm tedbirleri alarak bütün ihtimaller üzerinde durduklarını dile getirdi.

Aramalarda yapılan teknik çalışmaları anlatan Memiş, "Özel uzman ekiplerimizle bütün araçların tek tek plaka kayıtlarına varana kadar araştırıldı. İstisnasız bir tane aracı bile ihmal etmeden hepsine ulaştık ve ifadelerini aldık. Ancak sonuç bulunamamıştı. Eş zamanlı olarak da arama faaliyetlerine devam ettik. Arkadaşlarımız buzun altında kalma ihtimalini zaten söylemişlerdi, maalesef de öyle oldu." diye konuştu.

Memiş, bundan sonraki süreci cumhuriyet başsavcılığının yürüteceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Meydan Mahallesi Aşkale Karasu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title