Haberler

Babaanne, dede ve torun her gün birlikte okuyor

KÜTAHYA'nın Emet ilçesinde, kaymakamlıkça başlatılan kitap okuma kampanyasına katılan ilkokul öğrencisi Nusret Emir Tanrıkulu'na (7) dedesi Ahmet Tanrıkulu (84) ve babaannesi Nazife Tanrıkulu (78) da destek verdi.

KÜTAHYA'nın Emet ilçesinde, kaymakamlıkça başlatılan kitap okuma kampanyasına katılan ilkokul öğrencisi Nusret Emir Tanrıkulu'na (7) dedesi Ahmet Tanrıkulu (84) ve babaannesi Nazife Tanrıkulu (78) da destek verdi. Nusret Emir, her gün dede ve babaannesi ile kitap okuyor.

Emet Kaymakamlığı'nca kitap okumayı özendirmek için 'Cumhuriyet'ten Milli Egemenliğe 2023'e 2023 Sayfa Aç' adlı kitap okuma kampanyası düzenlendi. Emet ilçesinde oturan Cemal ve Gülten Tanrıkulu çiftinin 3 çocuğundan, 3 Eylül İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Nusret Emir de kampanyaya katılarak, her gün kitap okumaya başladı. Kış aylarında Simav ilçesinden gelerek, Emet'teki oğlunun yanında kalan Ahmet Tanrıkulu ve eşi Nazife Tanrıkulu da torunlarına destek olmak için birlikte kitap okumaya başladı. Nusret Emir, okuldan geldikten sonra dedesi ve babaannesiyle beraber kitap okuyarak, kampanyaya katılıyor.

'EN ÇOK KİTAP OKUYAN BEN OLACAĞIM'

Her gün okudukları kitapları not aldığını anlatan Nusret Emir Tanrıkulu, "Dedemle babaannem kitap okuyorlar. Ben de kitap okuyorum. Kitap okuma kampanyasına katıldık. En çok kitap okuyan ben olacağım ve kazanarak geziye gideceğim. Kaymakam amcama, okuldaki öğretmenlerime ve müdürüme teşekkür ediyorum" dedi.

'TORUNUMU DESTEKLİYORUM'

Torunu Nusret Emir'e destek olmak için kitap okumaya başladıklarını belirten Nazife Tanrıkulu ise "Simav'da yaşıyorum. Kış aylarında torunumun yanına geliyorum. Oğlumun evinde kalıyorum. Burada torunum Nusret Emir'in kitap okuma kampanyası varmış. Bu kampanyayı destekliyorum ve ben de onunla kitap okuyorum. Dinimizin emri okumaktır ve ben de torunumu destekliyorum" diye konuştu.

Ahmet Tanrıkulu da torununa örnek olmak için birlikte okuma yaptıklarını söyledi. Kaymakamlığın çok doğru proje yürüttüğünü belirten Tanrıkulu, "Simav ilçesinden her sene kış aylarında Emet ilçesine gelip, oğlumun evinde kalıyoruz. Torunumun kitap okuma kampanyası varmış, Kaymakamlık tarafından başlatılan bu kampanyada onu destekliyoruz. Allah, bize kitabında 'oku' diyor. Biz de torunumu destekliyoruz. Kaymakam beye teşekkür ediyorum" dedi.

PROJE ÖDÜLÜ, KÜLTÜR GEZİSİ

Dede ve babaannenin kitap okuyarak, torunlarına örnek olması takdirle karşılanırken, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek tarafından başlatılan ve 23 Nisan'a kadar sürecek kampanya kapsamında en çok kitap okuyanlar, Kütahya ile Emet'in tarihi ve kültürel yerlerine düzenlenecek gezilere katılacak.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusret Gökçe Kütahya Emet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title