Haberler

Rus kadının emekli maaşıyla ilgili sorduğu soru, Devlet Başkanı Vladimir Putin'i utandırdı

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, St. Petersburg'da bir Rus vatandaşının, "Emekli maaşım 10 bin 800 ruble (170 dolar). Bu maaşla nasıl yaşanır? Bana cevap verin. Siz bu maaşla yaşayabilir misiniz?" sorusu üzerine kızardığı görüldü.

Putin, öğretmeni olan ve kendisini de politikaya sokan ilk isim olan, 90'ların efsane St. Petersburg Belediye Başkanı Anatoli Sobçak'ın 20'nci ölüm yıldönümünde mezarını ziyaret edip çiçek bıraktı. Daha sonra yanına yaklaşan bir kadın, Putin'e beklemediği bir soru sordu.

"BU MAAŞLA NASIL YAŞANIR?"

Kadın, "Maaşınızın 800 bin Ruble olduğunu hayal ediyorum, değil mi? Yani, yaklaşık 12.600 dolar. Emekli maaşım 10 bin 800 ruble (170 dolar). Bu maaşla nasıl yaşanır? Bana cevap verin. Siz bu maaşla yaşayabilir misiniz?" diye sordu ve maaşına zam istedi.

YÜZÜ KIZARDI

Putin'in, kadının beklenmedik sorusu karşısında yüzünün kızardığı ve utandığı gözlendi. Putin'in, "Bu konu bana bağlı değil" diyerek durumu espriye vurduğu ve "Benden daha fazla maaş alanlar var. Devlet başkanının maaşı en yüksek değil" dediği görüldü.

Zor durumdaki ailelere, tek başına mücadele eden kadınlara devlet desteği isteyen kadına Putin, çocuklu ailelere destek için yeni, büyük bir program başlatıldığını anlattı.

HÜKÜMETE ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarından memnun kalmayan Rus kadını ise, hükümetin, sosyal sorunlara acil çözüm bulunmasını, 190 dolar olan asgari ücretin yükseltilmesini istedi. Maaşının yarısını bakkal ve marketlere gittiğini söyleyen Rus kadın ayrıca, fiyatların yüksek olmasından yakındı.

Putin 2018'deki son gelir beyanında yıllık 8,6 milyon ruble bildirmişti. Putin'in aylık geliri 720 bin ruble, bugünkü kurdan 11 bin 300 dolara denk geliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Vladimir Putin Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title