Haberler

Belediye başkanı meyve yetiştirme merakını makam odasına taşıdı

Güncelleme:

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Belediye Başkanı Okan Yanmaz, fındık arazisinde oluşturduğu bahçede hobi olarak başladığı meyve yetiştiriciliğine yoğun çalışma temposu nedeniyle vakit ayıramayınca makam odasını meyve ağaçlarıyla donattı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Belediye Başkanı Okan Yanmaz, fındık arazisinde oluşturduğu bahçede hobi olarak başladığı meyve yetiştiriciliğine yoğun çalışma temposu nedeniyle vakit ayıramayınca makam odasını meyve ağaçlarıyla donattı.

Uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve fındık üreticiliğiyle uğraşan Yanmaz, belediye başkanı seçilmeden önce fındık arazisine yaklaşık 5 dönümlük çoğunluğu tropikal meyve ağaçlarından oluşan bahçe kurdu. Göreve geldikten sonra yoğun çalışma temposu nedeniyle meyve yetiştiriciliğine vakit ayıramayan Yanmaz, bu merakını makam odasına taşıdı.

Limon, mandalina, portakal, kamkat gibi meyve ağaçlarını odasında oluşturulan özel bölüme yerleştiren Yılmaz, hobisini makam odasında sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor. Yanmaz, özenle baktığı ağaçların dalından kopardığı meyveleri, kendisini ziyaret edenlere de ikram ediyor.

"Uygulamayı belediyenin diğer birimlerine de yayacağız"

Okan Yanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meyve yetiştiriciliğine ilgi duyduğunu söyledi.

Belediye başkanı seçilmeden önce meyve ağaçlarıyla oluşturduğu hobi bahçesiyle vakit darlığı ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle ilgilenemediğini aktaran Yanmaz, bu merakını makam odasında sürdürme kararı aldığını kaydetti.

Yanmaz, odasına limon, mandalina, portakal, kamkat gibi meyve ağaçları yerleştirdiğini dile getirerek, "Kendi fındık arazimin içinde 5 dönümlük alanı meyvelik yaptım. Tarlamın içinde buradaki ağaçların hemen hemen hepsi var."

Bakımlarını özenle yaptığı ağaçların meyve vermeye başladığını anlatan Yanmaz, "Uygulamayı belediyedeki diğer birimler ve Akçakoca ilçe merkezinde de düşünüyorum. Bununla ilgili bir çalışmam da var. İki yıl sonra fidan halinde aldığımız kamkat, portakal, limon, mandalina, karayemiş ve defne ağacından binlercesini sokaklarda görebileceğiz. Her mahallenin belli kısımlarına dikilecek. Kokuları da müthiş olduğu için tüm ilçenin kokusu da değişecek. İlçe çok güzel bir yeşilliğe bürünecek. Limon, mandalina ve kamkat fidanından 2'şer bin sipariş verdik. Kendi bahçemizde ürettiğimiz iki bin karayemişi de dikeceğiz. Ayrıca Akçakoca İlçe Orman Müdürümüzden de bin adet defne gelecek." diye konuştu.

Yanmaz, her sabah makam odasına geldikten sonra ağaçların bakımını yaptığını, meyvelerden kendisini ziyarete gelenlere de ikram ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Okan Yanmaz Akçakoca Düzce Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title