Haberler

YTB Başkanı Eren, Hanau'daki acılı aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştürdü

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Almanya'nın Hanau kentinde meydana gelen ırkçı saldırıda yaşamını yitiren Sedat Gürbüz'ün babası Selahattin Gürbüz ve saldırıdan yaralı kurtulan Muhammet Nur Beyazkendir'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Almanya'nın Hanau kentinde meydana gelen ırkçı saldırıda yaşamını yitiren Sedat Gürbüz'ün babası Selahattin Gürbüz ve saldırıdan yaralı kurtulan Muhammet Nur Beyazkendir'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştürdü.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Hanau kentinde, aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan ırkçı terör saldırısının ardından YTB Başkanı Abdullah Eren bölgeye giderek acılı aileler ve yaralılarla görüştü.

TBMM Yurtdışı Türkler Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya ile birlikte aileleri ve yaralı kurtulan vatandaşları ziyaret eden Eren saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Eren, terör saldırısında hayatını kaybeden kafe sahibi Sedat Gürbüz'ün babası Selahattin Gürbüz ve saldırıdan yaralı olarak kurtulan hastanede tedavisi devam eden Muhammet Nur Beyazkendir ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı cep telefonu ile görüntülü olarak görüştürdü.

Erdoğan'dan şifalar

Telefon görüşmesinde Gürbüz'e başsağlığı dileyen Erdoğan, saldırıya ilişkin gereken çalışmaların yapıldığını belirtti.

Erdoğan, "Başımız sağ olsun. Allah sabırlar versin. Bütün aileye başsağlığı dileklerimi iletmek isterim. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Biz elimizden geleni hem yüzlerine söyledik hem tüm dünyaya duyuruyoruz. Duyurmaya da devam edeceğiz. Allah sizlere sabırlar versin. Evladımızın mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Hastanede tedavisine devam edilen Beyazkendir'in de durumunu soran Erdoğan, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Beyazkendir de telefonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Elhamdülillah çok iyiyim. Ellerinden öpüyorum Cumhurbaşkanım." cevabını verdi.

Ziyaretlerde Eren, acılı ailelere YTB olarak her zaman Avrupa'daki Türk vatandaşlarının yanında olduklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Cep Telefonu Hanau Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title