Haberler

Meram çiftçisine ekipman desteği müjdesi

Bu amaçla hazırlanan protokol Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız tarafından imzalandı. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak insanların yaşadıkları yerde gelirlerinin artırılmasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Altay, bunun için tarımsal faaliyetlere ciddi miktarda kaynak aktardıklarını ifade etti.

Meram çiftçisine tarımsal ekipman desteği verilmesini öngören protokol Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi ve Meram Ziraat Odası tarafından imzalandı. İmzalar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız tarafından atıldı.

BAŞKAN ALTAY, "HEDEFİMİZ İNSANLARIN YAŞADIKLARI YERDE GELİRLERİNİ ARTIRABİLMELERİ"

İmza öncesi açıklamasına, "Konya'nın birçok özelliği var ama en önemli özelliği Konya'nın bir tarım şehri olmasıdır" diyerek sözlerine başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram çiftçisi için önem arzeden bir protokolü imzalamak üzere Meram Belediyesi ve Meram Ziraat Odasıyla bir araya geldiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak Konya çiftçisine tarımsal desteklerden fide ve fidan dağıtımlarına, eğitimlerinden sulama yatırımlarına kadar birçok yönden destek verdiklerini hatırlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sözlerini şöyle sürdürdü; "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ana hedefimiz; insanların yaşadıkları yerde gelirlerinin artırılması. Bunun için tarımsal faaliyetlere ciddi miktarda kaynak aktarıyoruz. Bu amaçla 2014 yılından bu yana çiftçilerimize 41 milyon liralık destek sağladık, 210 milyon liralık tarımsal sulama yatırımı gerçekleştirdik. Bu protokolle de Meram çiftçisinin ihtiyacı olan ekipmanları, Meram Ziraat Odası gözetiminde Meram Belediyesi ile birlikte kazandırıyoruz. Bu noktada bölgesinin sorunlarını çözmek için gösterdiği gayretten dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve projeye verdiği destekten dolayı Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız'a teşekkür ediyorum."

BAŞKAN KAVUŞ; "SADECE TARIMDA DEĞİL HER KONUDA DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN BAŞKAN ALTAY'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Daha sonra söz alan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise "69 mahallesinin yaklaşık üç'te bir'i tarımla uğraşan bir ilçenin belediye başkanı olarak meram çiftçisine ve meram tarımına verdiği bu destekten dolayı Büyükşehir Belediyesine ve Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Tarım ve Kırsal Kalkınma Dairesi aracılığı ile özel idareden görevi devraldığı günden bu yana tarım alanında ciddi yatırımları olduğunu ifade eden Başkan Kavuş, "Bu yatırımların bir örneği de imzaladığımız protokol olacak. Biz sadece bugün değil, büyükşehir belediyesinin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Meram'ın 30'a yakın mahallesiyle Konya'nın sebze ve meyve üretimine ciddi katkısı var. Bu imzalar ile ilçemizde yaşayan çiftçilerimizin kendilerinin almalarının mümkün olmadığı ancak ihtiyacı olan ekipmanlar ve tesisler ortak mahallelere kazandırılacak. Onların kullanımına açmış olacağız. Kontrolü de Meram Ziraat Odasında olacak. Kendilerine bu noktada teşekkür ediyorum. Sadece tarım alanında değil her konuda bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a da özellikle şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"BU DESTEKLER ÇİFÇİMİZİN KÖYÜNDE KALMASINI SAĞLIYOR"

Verilen destekten dolayı mutluluğunu dile getiren Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız da Konya'nın yüzde 40'ının tarımdan geçindiğini hatırlatarak, "Geri kalan nüfusun önemli bir kısmı da tarıma dayalı sanayi ile geçimlerini sağlıyor. Böylesi önemli bir konuda büyükşehir belediyemizin çiftçilerimize desteklerini sürdürmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu destekler çiftçimizi köyünde tutabilmenin en önemli yollarından biri. Bu ekipman ve tesis desteği, köylerimizi makine çöplüğünden çıkararak toplu kullanıma açacaktır. Gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekten dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Meram Belediyesi Konya Meram Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title