Haberler

Kayıp 3 kızın arkadaşı İzmir'e gittiklerini duydum(DÜZELTME)

ISPARTA'da 5 gün önce kaybolan ve bir daha haber alınamayan 3'ü de 16 yaşındaki kızların en yakın arkadaşı Arzu Pamuk (16), İzmir'e gittiklerini duyduğunu belirterek, "Endişeli ve tedirginim. Paraları yoktu" dedi.

ISPARTA'da 5 gün önce kaybolan ve bir daha haber alınamayan 3'ü de 16 yaşındaki kızların en yakın arkadaşı Arzu Pamuk (16), İzmir'e gittiklerini duyduğunu belirterek, "Endişeli ve tedirginim. Paraları yoktu" dedi.

Isparta'da Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Tuana Yıldız ile okul arkadaşları Gülizar Soy ve Buse Aydoğan, 20 Şubat Perşembe günü öğleden sonra ortadan kayboldu. Aileler, kızlarına ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. 5 gündür yapılan tüm aramalara rağmen Tuana, Gülizar ve Buse'den haber alınamadı. Kızlarının izini süren ve merak eden anneleri ise bir televizyon programına çıkarak kızlarının kaybolmadan önce plan yaptıklarını söyledi. WhatsApp üzerinden yapılan konuşmalarda kızların kendi aralarında 'Çok uzak oralar', ' İzmir'e gidelim. İzmir'i düşünüyorum. Çok merak ediyorum', ' İzmir yolu ne taraf oraya kadar gitmemiz lazım', 'Kanka ben de korkuyorum ama kararlıyım', 'Bari para biriktirelim', 'Dileniriz' gibi konuşmalar yaptıkları ortaya çıktı. Kayboldukları gün okula gitmedikleri de ortaya çıkan 3 kızın, ilk Denizli'de görüntülendikleri tespit edildi. Isparta, Denizli, Aydın ve İzmir il emniyet müdürlükleri kızların bulunması için geniş çaplı araştırma başlattı.

MUHTARLAR DA ARIYOR

Genç kızların oturduğu mahallelerin muhtarları da arama çalışmalarına katıldı. Isparta Muhtarlar Dernek Başkanı Gökhan Büyükleblebi, kızların maddi durumunun iyi olduğunu, ailelerinin herhangi bir yardım aldığı yönünde muhtarlıklarda kayıt olmadığını söyledi. Kızların bir an önce bulunması için muhtarlıklara bildiri gönderdiklerini ve il emniyet müdürlüğüyle ortak çalışma yürüttüklerini aktaran muhtar Büyükleblebi, endişeli olduklarını ve merak ettiklerini söyledi.

Kayıp kızlardan Buse Aydoğan'ın ikamet ettiği mahallenin muhtarı Adem Şamlı ise Aydoğan'ın ailesini yakından tanıdığını ve bilinen bir sorunları olmadığını söyledi. Anne Hatice Aydoğan'ın bir okulda hizmetli olarak çalıştığını ve duruma çok üzüldüklerini kaydeden muhtar Şamlı, "Biz de takip ediyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. En kısa sürede inşallah evlerine dönerler. Aileyle görüştüm, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Onlar da kızlarını çok seviyor ve üzgünler. Sanırım arkadaş çevresinden kaynaklanan bir durum" dedi.

EN YAKIN ARKADAŞI ANLATTI

Kayıp kızlardan Tuana'nın ortaokuldan arkadaşı Arzu Pamuk, en son kayıp 3'lü ile geçen çarşamba günü bir kafede buluştuklarını söyledi. Kızlarla birçok ortak arkadaşları olduğunu söyleyen Pamuk, "En son Endüstri Meslek Lisesi'nin oradalarmış. Bir daha hiç görmedik. Yazdım, aradım ama ulaşamadım. Yakındık, her şeyini bana anlatırlardı. İzmir'i merak ediyorlar ve onun için gidiyorlar. En son İzmir'e gittikleri yönünde bir bilgi geldi ama detay yok. İçlerinde en çok Tuana ile yakındım. Sosyal medya hesapları aktif değil. Korkuyorum ve tedirginim, yanlarında para da yok. Otostop çekerek gidiyorlar" diye konuştu.

EN SON PAYLAŞIMI 14 ŞUBAT

Tuana Yıldız'ın açık olan sosyal medya hesabından en son paylaşımının 14 Şubat tarihinde olduğu, elinde çiçekle bir fotoğraf paylaştığı görüldü. 'Çiçeği yok dedirtmem' notuyla paylaştığı fotoğrafa çok sayıda 'Kızım dönün evinize aileniz perişan', 'Bu kızlar kayıp, gören polise haber versin', 'İzmir'deyseniz haber verin, bende kalın dışarıda dilenmeyin', 'Umarım kısa sürede bulunurlar' şeklinde yorumlar yapıldığı görüldü.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title