Haberler

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun, güven mektubunu sundu

Güncelleme:

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avrupa'da Türk olmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın, bu ülkedeki yaşamlarını daha da rahatlatmak için çabalarda bulunacak bir büyükelçi olacağımdan hiç şüpheleri olmasın.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avrupa'da Türk olmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın, bu ülkedeki yaşamlarını daha da rahatlatmak için çabalarda bulunacak bir büyükelçi olacağımdan hiç şüpheleri olmasın." dedi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçi Ceyhun, güven mektubunu Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen'e sunarak resmen göreve başladı.

Görüşmenin ardından Türk basınına açıklamalarda bulunan Ceyhun, Van der Bellen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı "samimi bir sempati" beslediğini ve saygı duyduğunu söyledi.

Ceyhun, Avrupa'da Türk olmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğinin altını çizerek, "Vatandaşlarımızın, bu ülkedeki yaşamlarını daha da rahatlatmak için çabalarda bulunacak bir büyükelçi olacağımdan hiç şüpheleri olmasın. Öte yandan bu ülkede ülkemizi, ülkemizin haklı davaları hususunda sonuna kadar, hiç eğilmeden, bükülmeden, dimdik duracak bir büyükelçiye sahip olduklarını özellikle belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Avusturya'daki Türk toplumunun temsilcileri ve vatandaşlarla en kısa sürede bir araya geleceğini dile getiren Ceyhun, "İnşallah hep birlikte gururla ülkemizi temsil edeceğiz ve ülkemiz için sadece kalbimiz atmayacak, terimiz de akacak, hep birlikte çok çaba sarf edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Viyana Ceyhun Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title