Haberler

İran'dan Erzurum'a gelecek Türk vatandaşları şehir hastanesinde gözlemlenecek

ERZURUM Valisi Okay Memiş, yapımı tamamlanan şehir hastanesinin İran'dan gelecek Türk vatandaşlarının müşahade altında tutulması için kullanılacağını söyledi.

Vali Okay Memiş, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Başhekim Mahmut Avcı, doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla toplantı yaptı. Koranavirüs nedeniyle ölümlerin yaşandığı İran'dan gelecek Türk vatandaşlarının müşahade altında tutulması konusunda doktor ve sağlık çalışanlarıyla son hazırlıkları görüşen Vali Memiş, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şehir hastanesinin 1500 yatak kapasiteli olduğunu belirten Vali Memiş, İran'dan gelecek Türk vatandaşları için yaklaşık 500 yataklık bölümünü kullanacaklarını söyledi. Erzurum'da hazırlıkların yapıldığını ifade eden Vali Memiş, "Yeteri kadar yatak kapasitemiz var. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarıyla toplantı gerçekleştirdik. 14 günlük kuluçka dönemi var virüsün. Zaten Erzurum'da bu virüsün negatif ya da pozitif olup olmadığını test eden illerden birisiyiz. Dün Afganistanlı bir göçmen yüksek ateş sebebiyle müşahade altına alınmış, testleri negatif çıktı" dedi.

KAÇAK GÖÇMENLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Virüsle mücadelede sağlık çalışanlarının yanı sıra kolluk kuvvetlerine de önemli görevler düştüğünü kaydeden Vali Memiş, "Tarihi İpekyolu üzerindeyiz, uluslararası karayolu üzerindeyiz. Dolayısıyla çok kaçak göçmenle karşı karşıya kalıyoruz. Sınırlar kapatılmasına rağmen göçmenler karşı karşıya kalıyoruz. Bütün Türkiye'de devletimiz, sağlık bakanlığımız, diğer bakanlıklar bunun üstesinden geleceklerdir. Biz eğer ihtiyaç olursa hazırlıklarımızı yaptık. Allah'ın izniyle bu sağlık hizmetini hep beraber vereceğiz. İlimizde ve Türkiye'de pozitif bir vaka bulunmamaktadır" diye konuştu.

BİZİM VERECEĞİMİZ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRSİNLER

Kaçak göçmenlerle mücadelede polisin eldiven ve maske kullanmasını vatandaşlardan bazılarının yanlış algıladığını belirten Memiş, şunları söyledi:

"Bu yapılan önleyici bir tedbir. Polis, jandarma üst araması yapıyor eldiven, maske kullanmak zorunda. Tedbirli olacağız ama panik yapmadan ortalığı karıştırmadan. Bazıları kasten yapıyor. Vatandaşlarımız bunlara itibar etmesinler. Ortalığı karıştırmak maksadıyla bazı şeyler olabilir. Bunlara itibar etmesinler. Bizim vereceğimiz bilgileri değerlendirsinler. Ne olursa olsun vatandaşları bilgilendireceğiz."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum İran Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title