Haberler

Son dakika: İran'dan tahliye edilen 132 kişinin ilk test sonuçları negatif çıktı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. Koca, İran'da görülen koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilerek, gözlem altına alınan 132 yolcu ve 8 mürettebata ilişkin, ilk test sonuçlarının negatif çıktığını açıkladı.

"KORONAVİRÜS TÜRKİYE'DE RASTLANMAMIŞTIR"

Koca, tüm çabalarının virüsün Türkiye'ye girişinin engellenmesi için olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Komşularımızda vaka görülmesinin artması nedeniyle tedbirlerimizi artırmamız gerekmiştir. Ülkemizde rastlanmamıştır. Ancak bu güne kadar rastlanmaması, görülmeyeceği anlamına gelmemektedir. Bugün İran sınırı kapılarımızda sahra hastaneleri oluşturup, gelmek isteyen Türk vatandaşlarımız için hazır bulunacaktır.

"YARIN SINIR KAPILARIMIZDAKİ ÖNLEMLERİ YERİNDE GÖRECEĞİM"

Yarın sınır kapılarımızda alınan önlemleri yerinde göreceğim. Ayrıca bildiğiniz gibi Tahran'dan ülkemize gelen Türk vatandaşlarımızı iki merkezde kontrol altına aldık. Şu ana kadar ateş veya hastalık bulgusu anlamında bir farklılık olmadığını özellikle söylemek istiyorum. Öksürük ve boğaz ağrısı yakınması olan hastalarımız vardı, onlarda giderek artan solunum sıkıntısı olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

"TAHRAN'DAN GELEN VATANDAŞLARIMIZI İKİ MERKEZDE GÖZLEM ALTINA ALDIK"

Özellikle Kum ve Meşet geçmişi olan kişilerin 14 günlük bir karantinada tutulması, bu kentlere uğramayan kişilerin sahra hastanelerde değerlendirmesi yapıp en az 7 gün bekletilmesi şeklinde bir yaklaşım benimsendi. Tahran'dan ülkemize gelen Türk vatandaşları iki merkezimizde gözetim altına aldık. Şu ana kadar kimsede ateş ve hastalık anlamında bir değişiklik olmadı. Klinik anlamda bir kötüleşmenin olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Koronavirüs taşımadıklarını özellikle söylemek istiyorum.

"TESTLERİN POZİTİF ÇIKTIĞI HİÇBİR İLİMİZ OLMADI"

Şu ana kadar testlerin pozitif çıktığı hiçbir ilimiz olmadı, koronavirüse şu ana kadar rastlanmadı. Ama yarın olmayacağı anlamına gelmez. Niğde'de Pakistanlı iki düzensiz göçmenin kontrolleri negatif çıktı. Konya'da Güney Kore'ye seyahat eden vatandaşlarımızın testleri negatif çıktı. Eskişehir'de bulunan İranlı vatandaşta herhangi bir bulgu bulunamadı. Şu anda negatif çıkamaları önümüzdeki dönemde negatif çıkacakları anlamına gelmeyebilir. Bir hafta sonra yapılan teste göre durum yine değerlendirilecek.İran'dan gelenler için gözlem evi noktaları planlandı. Birçok hastanemizde karantina odalarını hazır hale getirdik. Şu anda İran'dan Türk vatandaşlarının gelmesine izin vermiyoruz, Türkiye'den İran'a gidebilirler, ancak Çin ve Türkiye arasında hem gidiş hem dönüşler kapalı."

NE OLMUŞTU?

Tahran - İstanbul seferini yapan THY uçağı, bazı yolcularda koronavirüs şüphesi görülmesi nedeniyle Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yapmıştı.

Apronda özel kıyafetli ve maskeli sağlık ekipleri tarafından karşılanan uçaktaki 132 yolcu ve 8 mürettebat, sağlık kontrolünden geçirilip ambulanslara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye İran Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title