Haberler

Çıldır Gölü'nde sandalyeli buz kızağı ve kar bisikleti keyfi

Güncelleme:

Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü Çıldır Gölü'nde düzenlenen buz kızağı ve kar bisikleti etkinliği renkli görüntüler oluşturdu.

Kars- Ardahan arasında yer alan ve kışın yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde, atlı kızak, kar motoru, buz pateni gibi etkinliklerin ardından sandalyeli buz kızağı ve kar bisikleti aktivitesi gerçekleştirildi.

Organizasyon kapsamında gölün Ardahan tarafına gelen Çıldır Kaymakamı Alper Taş, Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve diğer yetkililer, sandalyeli buz kızağı ve kar bisikletine binip göl üzerinde gezinti yaptı.

Kaymakam Taş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nü kış turizmi aktivitelerinde dünya markası yapmayı hedeflediklerini belirterek, yapılan bu etkinlikle bölgeye ayrı bir renk kattıklarını söyledi.

Bundan sonra Çıldır Gölü'nü görmeye gelenlerin gölün sembolü atlı kazıkların yanı sıra, farklı etkinlikler de yapma olanağı bulacaklarını anlatan Taş, şunları kaydetti:

"Çıldır Gölü, ülkemizde tanınan bir yer olması dolayısıyla birçok insanın görmek istediği ve geldiği mekan. Amacımız burayı kış sporlarının merkezi haline getirmek. Bu çalışmalarla burayı kış sporları anlamında fazlasıyla çeşitlendirmiş oluyoruz. Çıldır Gölü'müzü bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz, bu organizasyon da o çalışmanın ilk adımıdır. Çıldır ilçemizi ve Çıldır Gölü'müzü bir turizm merkezi haline getirmek istiyoruz."

Belediye Başkanı Azizoğlu da valilik ve kaymakamlık ile Çıldır Gölü için önemli çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Amacımız Çıldır ilçesi ve Çıldır Gölü'nü hak ettiği noktaya taşımaktır. Bu projeler Çıldır'ın geleceği için çok önemli. Bu nedenle valilik ve kaymakamlığın tüm çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Ardahan Çıldır Kars Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title