Haberler

Hindistan'da Müslümanları hedef alan ırkçılar, minarenin üzerindeki hilali söküp bayrak astı

Güncelleme:

Hindistan'da Hint milliyetçisi grupların Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği ırkçı saldırılarda camiler, iş yerleri ve evler tahrip edildi. Irkçı saldırganlar bir minarenin tepesine çıkarak hilali söktü ve bayrak dikti. Saldırılar sonucunda bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hindistan'da, Irkçı Narendra Modi hükümetinin, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan ancak aynı durumdaki Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen "Vatandaşlık Yasası"na karşı protestolarda 4 günde 20 kişi hayatını kaybetti. Hint basınındaki haberlere göre, başkentin kuzeydoğu bölgelerinde 4 gündür devam eden gösterilerde, biri emniyet amiri 20 kişi yaşamını yitirdi.

Hindistan'daki ırkçıların İslam nefreti! Minaredeki hilali söküp bayrak astılar

Yetkililer, çıkan olaylarda aralarında polislerin de bulunduğu 150'den fazla kişinin yaralandığını belirtti. Hastaneye kaldırılan yaklaşık 70 kişide kurşun yarası bulunduğu ifade ediliyor.Başkentin Maujpur, Kardampuri, Jaffrabad, Gokulpuri, Chand Bagh ve Bhajanpura bölgelerinde devam eden gösterilerde, Müslümanlara ait çok sayıda araç, dükkan ve ev ateşe verilirken, polis gruplara göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Hindistan'ın başkentinde gerçekleşen şiddet olaylarında hedef Müslümanların yaşadığı bölgelerdi. Şiddet eylemlerinden sonra Yeni Delhi'nin bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hindistan'daki ırkçıların İslam nefreti! Minaredeki hilali söküp bayrak astılar

EVLERE SALDIRDILAR

Yeni Delhi'nin kuzey doğusundaki Mustafabad bölgesi sakinlerinden Rauf Han, Hindu grupların "dini sloganlar" atarak Müslümanların evlerine demir çubuk ve bambu sopalarıyla saldırdığını söyledi. Han, evlerin kapılarını zorlayarak içeri giren grupların, insanları dövdüğünü ve eşyalara zarar verdiğini belirtti. Kendi ailesinin de can korkusu endişesiyle yakındaki camiye sığındığını ileri süren Han, evinin akıbetini bilmediğini ve kaçarken "Her şeyi yakın" şeklinde sesler duyduğunu ileri sürdü.

Hindistan'daki ırkçıların İslam nefreti! Minaredeki hilali söküp bayrak astılar

MİNAREDEKİ HİLALİ SÖKMEYE ÇALIŞTILAR

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, olayların yaşandığı Ashok Vihar bölgesinde, Hindu milliyetçilerinden oluşan bir grup, bir caminin minaresinde görüntülendi. Minarenin üzerine çıkan kişi, eliyle hilali yerinden sökmeye çalışırken çevreden alkış sesleri duyuldu. Üç kişilik grubun diğer üyeleri de minareye zarar verdi. Öte yandan, Gokulpuri bölgesinde bir cami ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. Sosyal medyaya düşen görüntülerde, Hindu milliyetçilerinden oluşan bir grubun protestolarda hayatını kaybeden bir kişinin cesedini sürüklediği görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sokağa Çıkma Yasağı Hindistan Han Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title