Haberler

Mersin dernek başkanı'ndan dolandırıcı uyarısı ürünlerinizi halde satın

Güncelleme:

Dernek Başkanı'ndan dolandırıcı uyarısı: Ürünlerinizi halde satın

TÜRKİYE'nin narenciye cenneti Mersin'de ortaya çıkan dolandırıcılık çetesi, bir çok üreticiyi mağdur etti. Bahçeden satın aldıkları ürünleri toplayıp, para ödemeden ortadan kaybolan dolandırıcılara karşı Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, "Üreticilere ürünlerini hallerde satmasını öneriyoruz. Bu dolandırıcılık çetesi, üretici bölgelerini seçmiş durumda. Bu tür olayların hallerde olması mümkün değil" uyarısı yaptı.

Mersin ve çevresindeki illerde ortaya çıkan bir çete, kivi, nar, portakal, limon üreticilerini hedef alıyor. Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, yaşanan dolandırıcılık olayları üzerine şunları söyledi:

"Bunlar özellikle üretici bölgelerini seçmiş durumdalar. Bu tür şeylerin hallerde olması mümkün değil. Eğer bu ürünler hale gelmiş olsaydı komisyoncunun garantisi altındaydı. Üretici arkadaşlarımız, herhangi bir komisyoncudan tahsilatlarını yapamadıkları zaman öncelikle bize başvuruyorlar, biz çözüyoruz. Çözemediğimiz durumlarda da haller müdürlüğüne başvurarak, her komisyoncunun vermiş olduğu teminat mektupları çözülerek, üreticinin hesabına yatırılıyor. 15 günlük bir yasal süre var. Yasal süre içerisinde para ödenmediği takdirde ruhsat iptaline kadar gidiliyor. Kısacası hale gelen her sandığın parası garanti altındadır. Ama bu arkadaşlarımız 5957 Sayılı Haller Yasası'nın verdiği serbestlikten dolayı ürünlerini hale getirmekten ziyade dışarıda satmayı tercih ediyorlar. Dışarıda sattıkları zaman da maalesef bu tür sıkıntılarla yüz yüze kalmak durumundalar. Bu tip sıkıntılarla karşılaşmamaları için üreticilere ürünlerini hale getirmelerini öneriyoruz. Hale getirdikleri her ürünün bizler arkasındayız."

70 BİN LİRA DOLANDIRILDI

Dolandırıcılık çetesinin Mersin'deki mağdurlarından biri de Yusuf Asfuroğlu oldu. Nar üreticisi Asfuroğlu'na çete üyeleri M.K. ve F.D., 55 ton nar karşılığı 1000 TL kapora verdi. Toplam 70 bin liralık narları alan ikili, parayı 2 taksitle ödeyeceklerini söyledi. Ancak ortdan kayboldu. Asfuroğlu'nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda halen firari olan M.K. ve F.D. hakkında Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yusuf Asfuroğlu'nun oğlu Derviş Asfuroğlu, "Sezonda gelip bizimle pazarlık yaptılar, kapora verdiler. Daha sonra bahçeye gidip 55 ton narımızı kestiler. Bize de 4 kasa nar bıraktılar. Daha sonra ulaşamadık. Konuyu avukatımız aracılığı ile yargıya taşıdık. Şimdilik bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title