Haberler

"Yalova İMES Makine İhtisas OSB 4 milyar dolar ihracat yapacak"

Güncelleme:

Yalova İMES Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, "4 milyar dolar ihracat yapacak ve en büyük yan sanayi hizmetini, savunma sanayi ve Türkiye'nin Otomobiline verecek olan milli bir projeden bahsediyoruz." dedi.

Yalova'da kurulum aşamasına geçen OSB'nin mevcut durumu ve hedefleriyle ilgili hizmet binasında basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Özdemir, arazi tahsisi konusunda şu ana kadar 380 kişi ile uzlaştıklarını, 80 arazide ise kamulaştırmaya gittiklerini aktardı.

Özdemir, ancak bir kesimin yapılan çalışmaların önüne geçmek için olumsuz algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Tüm olumsuzluklara rağmen hedefledikleri gibi 2021 yılında OSB'nin temel atma törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atacaklarını vurgulayan Özdemir, "Biz OSB ilanını yaptıktan sonra arazinin içerisinden bu vatandaşlar yer alıp sattılar. Bizim köylümüzün babadan kalan yerleriyle ilgili söyledikleri her şey başımız üstündedir. Bizim derdimiz bu çirkin ticareti kurgulayan ve halen bir takım girişimlerinin olduğunu biliyoruz. İzlediğimiz bu tayfa maalesef bu korona virüsünün kaynağı yarasalar gibi." diye konuştu.

-"(OSB) 4 milyar dolar ihracat yapacak"

OSB'nin milli bir devlet projesi ve kamusal bir yatırım olduğunu anlatan Özdemir, 300 orta ve büyük ölçekli 21 bin kişinin çalışacağı bir bölge olacağını ifade etti.

"4 milyar dolar ihracat yapacak ve en büyük yan sanayi hizmetini, savunma sanayi ve Türkiye'nin Otomobiline verecek olan milli bir projeden bahsediyoruz." dilen Özdemir, şöyle konuştu:

"Eğer bu spekülatörler bu operasyonu 2 yıldır sürdürmüyor olsalardı şu an Türkiye'nin Otomobili Yalova'daydı. Biz eğer bu sene devlete bin dönüm tek parça yatırıma hazır diyebilseydik olurdu. Ama yine biz 15 dakika uzaklıkla Türkiye'nin Otomobilinin yan sanayi tedarikçisi olacağız. Biz o projenin temel bel kemiklerinden biriyiz. Burada 21 bin istihdam, 12 milyar dolar ciro ve 4 milyar dolar ihracat olacak."

OSB'nin enerjisinin bir kısmını kendisinin karşılaması, ihtiyaç duyulan suyu yapacakları gölete biriken yağmur suyu ile karşılaması gibi bir çok yeni özelliği bulunduğunu da kaydeden Özdemir, bazı özellikleriyle bölgenin ilkler arasına gireceğini vurguladı.

Yapılacak OSB ile ilgili sunumun ardından toplantı Özdemir'in soruları cevaplamasıyla son buldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

İhracat Yalova OSB Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title