Haberler

Görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'dan ilk açıklama: İddialar doğru değil

Güncelleme:

Son dönemlerde zimmet soruşturmasıyla gündeme gelen CHP'li Yalova Belediyesi'nde iki isim görevden alındı. Soruşturma kapsamında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu bulunan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve şu an tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç Anayasanın 127'nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

"İDDİALAR DOĞRU DEĞİL"

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıktan sonra ilk açıklamasını gerçekleştirdi. KRT TV canlı yayınına bağlanan Salman, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdiye kadar yapılan işlemlerde hukukdan söz etmek söz konusu değil. Siyasallaştırmayı yaşıyoruz. İddialar doğru değil. Bana tebliğ yapılmadı. Ben basından takip ettim. Usulsüzlüğü ortaya çıkartan biziz. Arkadaşlarımız yaptıkları tespiti bana bildirdiler. Ben de talimat verdim; savcılığa suç duyurusunda bulunun diye.

"HER 6 AYDA BİR SAYIŞTAY TARAFINDAN DENETLENİRİZ"

Biz her 6 ayda bir Sayıştay tarafından denetleniriz. Uzman denetçilerin dahi ortaya çıkaramadığı yolsuzluğu bizim arkadaşlarımız ortaya çıkarmış. Ben de bununla ilgili gerekli talimatı vermişim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BU KARARI ASLA KABUL ETMİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yalova Belediyesi'ndeki hukuksuzluğu ortaya çıkaran, işlem yapılması için savcılığa başvuran Belediye Başkanımız Vefa Salman'ın görevden alınması, saray iktidarının hukuk anlayışının özetidir. Milletimiz nezdinde hükmü olmayan bu haksız, hukuksuz kararı asla kabul etmiyoruz!" dedi.

Görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'dan ilk açıklama: Bana tebliğ yapılmadı, basından takip ettim

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yalova Belediyesi Vefa Salman Yalova Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title