Haberler

SPK haftalık bülteni

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alternatifbank'ın 3 milyar lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alternatifbank'ın 3 milyar lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

SPK haftalık bültenine göre, kurul Oylum Sınai Yatırımlar'ın 13 milyon 808 bin 800 lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu, Alternatifbank'ın 3 milyar lira, Zorlu Enerji Elektrik Üretim'in 800 milyon lira, Şeker Finansal Kiralama'nın 200 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

SPK ayrıca Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 400 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 205 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin mevcut hissedarların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak toplam satış tutarı 360 milyon lira olacak şekilde Borsa İstanbul AŞ'nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür çerçevesinde belirlenecek (baz fiyat ile nominal değerden aşağı olmamak üzere) pay satış fiyatına göre hesaplanacak nominal sermaye tutarı kadar artırılması ve sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek B grubu payların tamamının halka arz edilmeksizin, tahsisli satış yöntemi ile Nurol Holding'e satılması amacıyla düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

Taç Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret'e 38 bin 308 lira, Atlantis Yatırım Holding'e 38 bin 308 lira, Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 2 kişiye toplam 949 bin 101,72 lira, Federal – Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 2 kişiye toplam 644 bin 538,58 lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştıran kurul, Rodrigo Tekstil Sanayi ve Ticaret pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan 11 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına, söz konusu kişiler hakkında borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesine hükmetti.

SPK ayrıca Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 18 internet sitesi hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Kurul, VII-128.8 sayılı Borçlanma Araçları Tebliği'nin 9'uncu maddesinin 4'üncü fıkrasında düzenlenen borçlanma araçları ihraç limitinin, sermayelerinde bankaların doğrudan pay sahibi olmadığı veyahut en fazla yüzde 10 oranında doğrudan pay sahibi oldukları faktoring şirketleri için, ödenmiş ve çıkarılmış sermayelerinin üç katını geçemeyecek şekilde belirlenmesini kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Alternatifbank Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title