Haberler

Türkiye Mehmetçik için tek yürek oldu

Güncelleme:

Çorum'daki bazı kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İdlib'de Esed rejimi unsurlarının saldırısı sonucu şehit düşen askerler için taziye mesajları yayımladı.

Çorum'daki bazı kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İdlib'de Esed rejimi unsurlarının saldırısı sonucu şehit düşen askerler için taziye mesajları yayımladı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, mesajında, Suriye'nin İdlib kenti kırsalında gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine düzenlenen hava saldırısında 33 kahraman askerin şehadet mertebesine ulaştığını belirterek "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Cenabıhak üç ayların hürmetine milletimize böyle acılar yaşatmasın." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da İdlib'de şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyerek İslam'ın son ordusu, Türkiye ve Türk milletinin güvenliği için mücadele veren Mehmetçiğe Allah'ın yardımcı olması temennisinde bulundu.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ise Türk askerinin uluslararası antlaşmalar kapsamında Suriye'de bulunduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Üç ayların başladığı, mübarek Regaip Kandili günü, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde bölgede bulunan kahraman askerlerimize yönelik hain hava saldırısından gelen acı haberler yüreğimizi dağladı. Alçak saldırı sonrası şehit olan kahraman askerlerimizin ailelerinin ve ülkemizin ocağına ateş düştü. Bizlerin evinde huzurla uyumasını sağlamak için canını ortaya koyan ve alçakça saldırılarda şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun."

Türk Ocakları Şube Başkanı İrfan Çağlar da şehit askerler için başsağlığı dileyerek bugünden itibaren "bölücü terör örgütü PKK'nın uzantısı dışındaki" bütün siyasi partileri ve meclis gruplarını yekvücut olmaya davet etti.

Kastamonu

Kastamonu'da lise öğrencileri, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu 33 askerin şehit düştüğü saldırıyı protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen lise öğrencileri, Türk bayrağı açıp saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Öğrenciler adına konuşan Berna Şekercioğlu, Mehmetçiğin yanında olduklarını söyledi. İdlib'de gerçekleştirilen hain saldırının herkesi derinden üzdüğünü vurgulayan Şekercioğlu, "Dün çok fazla şehit verdik. Türk gençliği olarak bu duruma tepkimizi göstermek istedik." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Çorum İdlib Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title