Haberler

Bilim dünyası şaşkın! Koronavirüsün yeni septomları ortaya çıktı

Güncelleme:

Dünya çapında 16 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsünün yıkıcı etkisi hızla yayılırken, bir süre önce İtalya'da bulunan 20 yaşındaki ABD'li bir hastanın paylaşımları tıp dünyasında şaşkınlık yarattı. 20 yaşındaki genç kız, "Enfeksiyon yüzünden kulağımın duyma yetisi gitti ve tat alamamaya başladım" dedi.

Şubat ayının sonunda İtalya'da olan 20 yaşındaki ABD'li Julia Buscaglia, yaşadıklarını sosyal medyadan anlatarak Covid-19'un yeni semptomları olduğunu duyurdu. Twitter üzerinden bir dizi mesaj atarak yaşadıklarını anlatan Buscaglia, semptomlarının İtalya'da başladığını söyleyerek, bunların bilindik koronavirüs semptomlarından farklı olduğunu dile getirdi.

"KULAKLARIM TIKALIYDI, BOĞAZLARIM ALEV ALEVDİ"

Buscaglia, yaptığı açıklamada "Bunları sizinle paylaşıyorum çünkü bahsedilen semptomların, bütün semptomlar olmadığını söylemek istedim. Koronavirüsü testinin pozitif olması için bu semptomların hepsinin çıkması gerekmiyor. Tek semptom grip semptomlarıydı. Ben İtalya'dayken 29 Şubat'ta grip belirtisi gösterdim. Başım ağrıyordu, kulaklarım tıkalıydı ve boğazım alev alevdi. Vücudum ağrı içindeydi ve 37.8 derece ateşim vardı. Antienflamatuar ilaç aldım ve bütün gün yattım" ifadelerini kullandı.

Bilim dünyası şaşkın! Koronavirüsün yeni septomları ortaya çıktı

"HEM KOKU, HEM TAT ALMA YETİMİ KAYBETTİM"

Buscaglia, 1 Mart'ta doktora gittiğini belirterek, "Doktor bana grip olduğumu söyledi ama öksürük olmamasına rağmen duyma yetim giderek azaldı. İki kulağımdaki duyma yetisi de giderek azaldı. O sıralarda salgının artmasından dolayı eğitim programım yarıda kesildi ve eve dönme kararı çıktı. İtalya'daki son günümde durumum kötüleşti. Duyma yetim iyice azaldı ve hem koku hem de tat alma yetimi kaybettim. Bunların yanı sıra ne burnum akıyordu ne de öksürüyordum. Sürekli baş ağrım vardı ve ağrı kesiciler aldım" dedi.

Bilim dünyası şaşkın! Koronavirüsün yeni septomları ortaya çıktı

"AĞZIM AÇIK KALDI"

Julia Buscaglia, kulaklarındaki işitme yetisinin kaybolması haricinde vücudunun ciddi bir semptom göstermediğini söyledi. ABD'ye döndükten sonra 13 Mart'ta koronavirüs testi olduğunu söyleyen Buscaglia, "Test olmayı planlamıyordum ama ailem ve iş arkadaşlarım İtalya'dan geldiğim için test olmamı istedi. Biraz öksürük haricinde hiçbir semptom göstermesem de test oldum ve sonuçları pozitif çıktı. Ağzım açık kaldı. Haberlerdeki semptomların hiçbiri yoktu, doktor iyi olduğumu söylemişti ve ABD'ye gelirken sınırda kimse bana bir şey dememişti. Beni karantinaya aldılar" şeklinde konuştu.

KENDİ YAŞITLARINI UYARDI

Virüsün nasıl bulaştığını bilmediğini söyleyen Buscaglia, "Benim yaşımdaki insanların, semptom göstermemesine rağmen dikkatli olması gerektiğini söylemek istiyorum" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

500

Yorumlar (12)

Burak:

Evet şişirilmiş yeni bir haber daha. Yakında aşk acısını da koronaya bağlarlar. Bahane saglam ne de olsa.

2
13
yanıtYanıtla
BU NEDİR YAA:

ÇİNLİLERİN PİS BOĞAZININ DERDİNİ TÜM DÜNYA ÇEKİYOR. . . .

yanıt16
yanıt3
Cebpo:

Merhaba arkadaslar stockholmdan yaziyorum. 10 gundur kendimi karantinaya aldim. yuzde yuz eminim virus bulasti. butun semtoplar var. ve haberde kizin söyledigi gibi sol kulagim tamamen kapandi. tat ve koku almiyorum. bogaz agrisi. ve kuru öksuruk var sabahlari. ilk gun atesim yuksekti. sonradan kayboldu. hastaneye basvurdum. test dahi yapmiyorlar. simdi esim ve cocuklar ayni belirtileri gösteriyor. ve kendim otobus söföruyum. , artik ne yapacagimi bilmiyorum. ama burda Hayat suan icin bitik. .

2
2
yanıtYanıtla
pesimist:

zerre inanmadım. . . yani bunca belirtin var, hemde stockholm de yaşıyosun, haberler. coma girdin ve yorum yapıyorsun. bunlar başına gelse yusuf yusuf olur hastaneye atar insan kendini. at yalanı inananı

yanıt0
yanıt0
orkestra:

bak bak bak. . . bi de test dai yapmıyor yazmış, aklınca avrupayı kötülüycek. . o ufacık beyninden neler geçiyo :DD hadii hadii başka kapıya. . ahaber meeee

yanıt0
yanıt0
Gökhan Ersan:

Grip halinde uçak yolculuğu,rakım değişikliği olan otobüs yolculuklarında basınç etkisi ile beraber belli bir süre duyma kaybı oluşur .Bu arkadaşta turist olarak gezmedigi yer,binmedigi uçak yoktur. Zannımca bununla alakalı bir sebebtir.

1
2
yanıtYanıtla
Almanya:

Çıkan çıkana sosyal medyada sallayan sallayana gün geçtikçehergün biri çıkıyor ünlenmek için.. pozitif olanlar bir haftada koronayı yenenler hatta ölenler trafik kazası da olsa gözümüzle görmesek nerdeysee koronaaa daaan diyecekler...

2
1
yanıtYanıtla
Almanya:

Herkesin bir derdi var ağrısı var. Her hastalık ve ölümler artık korona diye tarihe geçiyor .. korona yok iken sırt ağrısı mı dersin.. Mide yanması mı tüm semptomlar insanlarda hep vardı.. Bu Korona moda oldu ellam...

1
1
yanıtYanıtla
YAŞLI KURT:

ÇALSIN DÜDÜKLER BAŞLASIN MAÇLAR, NEFESLER YETTİĞİİ KADAR LOO

1
1
yanıtYanıtla
yavuz50:

Aceba bu kız menenjit hastalığımı atlatı ne. ?

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title