Haberler

RG-Tütün ve kolalı gazozda ÖTV oranları değiştirildi

Sigara, puro, sigarillo gibi tütün ürünleri ve kolalı gazozda özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları yeniden düzenlendi.

Sigara, puro, sigarillo gibi tütün ürünleri ve kolalı gazozda özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları yeniden düzenlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, puro, uçları açık puro ve sigarilloda ÖTV oranı yüzde 40'tan yüzde 80'e çıkarıldı. Buna karşılık, ambalajlı tütünlerde ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 40'a ve asgari maktu ÖTV tutarı da 0.0787 liradan 0.0500 liraya düşürüldü.

Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar ile ÖTV oranı yüzde 67 olan tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralar, uçları açık

purolar ve sigarillolarda ÖTV oranı yüzde 80'e çıkarıldı.

Kapsam dahilindeki tütün ürünlerinin maktu vergi tutarlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Karara göre ayrıca, kolalı gazozlar ÖTV de yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. (Tablo)


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title