Haberler
BBC

Bilim insanları tespit etti! Koronavirüs kendine yeni bir yaşam alanı daha buldu

Güncelleme:

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü, yaptığı araştırmada, virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını tespit etti ve atık sulardan uzak durulması uyarısında bulundu.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam'daki kanalizasyon suyunda koronavirüse rastlandığını açıkladı. RIVM virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirterek, atık sulardan uzak durulmasını istedi.

KANALİZASYON ŞEBEKELERİNDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Enstitü, Hollanda'da salgının yayılması üzerine Mart ayı ortalarında kanalizasyon sularında inceleme yaptı. Ülkede ilk resmi korona hastasının teşhis edildiği Loon op Zand ilçesinin atık su arıtma tesisin yanı sıra Kaatsheuvel kasabası, Tilburg ve Amsterdam kentlerinin kanalizasyon şebekelerinde koronavirüs bulundu.

İÇME SULARI GÜVENLİ

Kaatsheuvel kasabasındaki arıtma tesisinden çıkan sularda virüsün yer almadığını ve arıtma suyu ile içme suyu arasında bağlantı bulunmadığını belirten Hollandalı uzmanlar, içme sularının güvenli olduğunu açıkladı. Su İşletmeleri Birliği'ne göre, Kaatsheuvel deki yerel sakinler için herhangi bir risk yok.

İlgili Haberler
BBC

Amsterdam Hollanda Tilburg Sağlık Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

ya böyle:

ya böyle profesyonel bir virüsün doğal olduğunu iddia ediyorsunuz ya gülesim geliyor. bu virüsün doğal olma ihtimali Y-O-K!!!! Çinin aptal bilim adamlarının eseri dünyanın sonunu getirecek. Kaç tane belgesel var adamalrın wuhanda SARS virüsü üzerine çalışma yaptıkları, tesadüfe bak ki virüste burdan çıkıyor. . .

513
0
yanıtYanıtla
Seda sahin:

Bu doğru olabilir mi gerçekten

yanıt1
yanıt1
Yok Öyle:

Profesyonel virüs nedir ya. Böyle bir tabir kullanan bir insanın yaptığı yorum ne kadar mantıklı olabilir ki. Virüs hakkında her hangi bir çalışması ve eğitimi olmadığı çok belli ama bilmediği konuda yorum yapmaya pek bi meraklı

yanıt4
yanıt1
YA BÖYLE-YOK ÖYLE:

Kardeş Profesyonel virüsten kastım komplike ve her yerde yaşayabiliyor olmasıyla alakalı doğal bir virüs böyle özelliklere sahip olamaz çünkü hadi yallah

yanıt0
yanıt0
Adem Dğyarbakırlı:

Bilim İnsanı diye bir kelime yok. Uydurmayın Türk Dil Kurumu kullanın

104
10
yanıtYanıtla
Ali TOKAT:

Ya yeter artık ama. Bütün dünyayı öldürsün de kurtulalım. Her gün farklı bir özelliği çıkıyor. Ne biçim iş bu arkadaş.

13
5
yanıtYanıtla
Elif duru:

Aynn haklısın bir bitmedi şu pis şey

yanıt3
yanıt1
Sevgisiz ve. Sevimli:

Slm. Zaten sizin. Sözünüzde. Söylediğiniz gibi ona uğraşıyorlar. Eminim. Yıllar önce. Avrupada. Böyle bir mevzu olmuştu. Ve. De. İki ye. Düşünceler. İkiye. Ayrılmıştı

yanıt0
yanıt0
Fatih:

Dünya nüfusunu azaltıyorlar kaynaklar yetersiz.

10
2
yanıtYanıtla
Zeki:

Iktisadi verilere göre dunya kaynaklari en az 30 milyar insana yeterlidir. Ve heryil dunya nufusunu artis hizindan daha fazla kaynsk ureyimi yapilmaktadir.

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title