Haberler

Koronavirüsün akciğerlere verdiği zarar sanal gerçeklik videosu ile gözler önüne serildi

Güncelleme:

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle şu ana dek 22 bini aşkın ölüm gerçekleşti ve 500 binden fazla tespit edilmiş vaka bulunuyor.

Peki, Kovid-19 bulaştığı bir kişinin akciğerlerine nasıl zarar veriyor? Hastalığa ilişkin merak edilen bu sorunun yanıtı George Washington Üniversite Hastanesi'nde, 3D sanal gerçeklik modellemesi ile büyük oranda verildi. Üç boyutlu modelleme, hastanede tedavi edilen COVID-19'lu bir hastanın akciğerleri örnek alınarak hazırlandı.

İşte koronavirüsün akciğerlerde yol açtığı hasar!

İYİLEŞEN HASTALAR BU HASARI ÖMÜR BOYU TAŞIYORLAR

Nefes darlığı, yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye giden 50'li yaşların sonundaki bir hasta, 18 Mart'ta tedavi altına alındı. Sarı renkli bölümler, koronavirüsün akciğere verdiği hasarı gösteriyor.

Bilim insanlarına göre hastaların akciğerlerindeki hasar oranı arttıkça solunum cihazına olan ihtiyaç da artıyor. Asıl endişe duyulan şey ise hasta iyileşse bile akciğerlerindeki hasarın kalıcı olma ihtimali. Çünkü, bazı hastaların iyileştikten sonra akciğer kapasitelerinin yüzde 20 oranında azaldığı görüldü ve bu hasarı ömür boyu taşıyorlar.

"MÜCADELE İÇİN TOPLUM ÇABASI GEREKİYOR"

Öte yandan, George Washington Üniversite Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi bölümünde görev yapan Dr. Keith Mortman, teknolojinin bu noktada tıp uzmanlarına daha da yardımcı olduğunu belirterek, bu örneklemenin halk için önemli bir mesaj olduğunu söylüyor. Mortman, "Hastalığın ciddiyetinin gerçekten anlaşılmasını istiyorum. Umarım, kalabalık gruplar halinde toplanmadan önce iki kez düşünülür. Uyarılara dikkat etmeyen, hala evde kalmayan, önlem almayan, ellerini yıkamayan insanların bunu görmelerini ve zararı anlamalarını istiyorum. Mücadele için toplum çabası gerekiyor" diyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

George Washington Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title