Haberler

Siirt İl İdare ve İl Pandemi kurulları toplandı

Güncelleme:

Siirt'te il genelinde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan tedbirler kapsamında İl İdare ile İl Pandemi kurulları toplandı.

Siirt'te il genelinde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan tedbirler kapsamında İl İdare ile İl Pandemi kurulları toplandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Valilik Konferans Salonu'nda Vali Ali Fuat Atik'in başkanlığında sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen toplantıda, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bundan sonraki süreçte alınması gereken önlemler görüşüldü.

Vali Atik, toplantıda yaptığı konuşmada, tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için ciddi tedbirlerin alınması ve uygulanması gerektiğini söyledi. İl genelinde virüsle daha etkin bir şekilde mücadele edileceğine dikkati çeken Vali Atik, şöyle devam etti:

"İlimizde koronavirüsle mücadele çalışmaları büyük bir titizlikle yürütülüyor. Bu salgının daha çok yayılmasını durdurmak için en etkili yolun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması engellemektir. Kovid-19 virüsünün en temel özelliği, fiziksel temas, hava yolu gibi yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı bir şekilde artmasıdır."

Toplumda sosyal hareketliliğin azaltılmasına yönelik olarak şimdiye kadar bir dizi tedbir alındığını ifade eden Atik, bu kapsamda herkese önemli görevler düştüğünü bildirdi.

"Empati kurup, dostumuza, çevremize, tanıdıklarımızı vatandaşların evden dışarı çıkmamaları için uyaracağız. Tedbirleri sert bir şekilde uygulayamazsak evde televizyon seyretme yerine yoğun bakımda tavanı seyredeceğiz." ifadelerini kullanan Atik, hayatın normale döneceği zamana kadar devletin gerekli önlemleri almaya devam edeceğini anlattı.

Atik, toplantıda alınan kararlara riayet edilmesinin önemine değinerek "Etkin önlemlerle inşallah bunları hep birlikte aşacağız. Biz istiyoruz ki vatandaşımız sorumluluğunun bilincinde olsun. Vatandaşımız ancak günlük ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıksın." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıda şu kararlar alındı:

"İller arası seyahat yapan otobüslere kısıtlama yapılacak. Valilik bünyesinde bir kurul oluşturulmasına il dışına zaruri (hasta ise sevk belgesi gibi) olarak gidecek kişiler kuruldan seyahat izin belgesi alarak seyahat edecek. Merkez ve ilçelerden il dışına ve diğer ilçelere taziye, mevsimlik işçi gibi sebepler ile minibüslerin toplu taşıma yapması ikinci bir karara kadar yasaklandı. Özel araçlarda ruhsatta belirtilen yolcu sayısından fazla yolcu alınmayacak, buna uymayanlar hakkında idari ve adli işlemlerin yapılacak. İl merkezinde bulunan ve vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Güres Caddesi ve Aydınlar Caddesi İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilerek yoğunluk en aza indirilecek. İl ve ilçelerde belediye ve şirketlere ait servisler ikinci bir karara kadar durdurulacak. İlçelerden il merkezine toplu taşıma yapan minibüslerin ikinci bir karara kadar çalışmaları durdurulacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine ziyaretçi alınması ikinci bir karara kadar yasaklandı. İl ve ilçe müftülüklerine bağlı bulunan camilerin merkezi sitem ile ezanlar okunacak, vakit namazlarında da camiler kapanacak. Evde izolasyonda kalan vatandaşların kontrollerinin sağlık personelleri tarafından yapılacak, bu esnada kolluk kuvvetleri sağlık personeli için gerekli güvenlik önlemlerini alacak. Valilik ve diğer kamu kurum ve kuruluşları sosyal medya üzerinden toplumu sürekli bilgilendirecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan mescitler ikinci bir karara kadar kapatılacak. Merkez ve ilçe köylerinde çiftçilik ile uğraşan vatandaşların bulundukları alanının sınırları dışına çıkmadan ve toplu halde bulunmaması şartı ile tarla ve bahçelerinde çalışmalarında herhangi kısıtlama olmayacak."

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Peyman Dara Turhan, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title