Haberler

Alanya'da 13 dilde 'evde kal' mesajı

Güncelleme:

Alanya'da 13 dilde 'evde kal' mesajı

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Türk vatandaşları ve yerleşik yabancılara yönelik hazırlanan videoda, koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalmaları çağrısında bulunuldu. Alanya Belediyesi'nin hazırlattığı videoda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, futbolcular ile yerleşik yabancılar evlerinden çektikleri videoyla 13 dilde 'evde kal' çağrısı yaptı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Türkiye'de sıkı önlemler alındı. Yetkililer önlemlerin yanı sıra vatandaşları evde kalması ve kendi karantinasını oluşturması için çağrıda bulunuyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde de bu kapsamda Alanya Belediyesi bir video hazırladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyasporlu futbolcular, ilçede hizmet veren yabancı dernek temsilcileriyle yerleşik yabancıların oluşturduğu birçok isim 'evde kalın' çağrısı yaptı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA DESTEK VERDİ

Video, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun halka seslenişiyle başlıyor. Bakan Çavuşoğlu, "Kendimizin, ailemizin ve tüm Alanyalı hemşehrilerimiz ve milletimizin sağlığı için zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım. Evde hayat var, hayat eve sığar lütfen evde kal Alanya" dedi.

'SAĞLIĞIN İÇİN EVİNDE KAL'

Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Alanyamız için, sağlımız için evinde kal Alanyam" derken, Alanyasporlu futbolcu Salih Uçan, "Evimizde kalalım, sağlıklı olalım. Evinde kal Alanyalı" diye çağrıda bulundu. Ayrıca diğer Alanyasporlu oyunculardan Djalma Campos çocuklarıyla, Papiss Cisse, Junior Fernandes de videoya mesajları ile destek verdi.

'EVDE KAL ALANYAM'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de ailesiyle birlikte ekran karşısına geçerek, "Kendimiz için, ailemiz için, milletimizin sağlığı için, ülkemiz için zorunlu kalmadıkça evden dışarıya çıkmayalım. Evde hayat var, hayat eve sığar" diyerek ailesiyle birlikte 'Evde kal Alanyam' mesajı verdi.

13 DİLDE 'EVDE KAL' ÇAĞRISI

Videoda aynı zamanda yerleşik yabancılar da düşünüldü. Rusya, Danimarka, Litvanya, Norveç, Ukrayna, Polonya, Finlandiya, İngiltere, Kazakistan, Hollanda, İran, Almanya ve Letonya uyruklu yerleşik yabancılar, kendi dillerinde ilçede bulunan vatandaşlarına çağrıda bulunarak 'evde kalın' diye seslendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aytemiz Alanyaspor Alanya Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title