Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 12

Kadın doktorun darp edilmesi kameradaSAMSUN'da, devlet hastanesi acil servisinde görevli doktor Z.K.'yi (26) darbettiği iddiasıyla tutuklanan Gamze Kanık'ın (19), o anlarına ilişkin güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.

Kadın doktorun darp edilmesi kamerada

SAMSUN'da, devlet hastanesi acil servisinde görevli doktor Z.K.'yi (26) darbettiği iddiasıyla tutuklanan Gamze Kanık'ın (19), o anlarına ilişkin güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.

Tüm sağlık personelinin koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadele sürerken, İlkadım ilçesindeki Gazi Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde görevli doktor Z.K., 23 Mart'ta şiddet mağduru oldu. İddiya göre, eli kapıya sıkışan Deniz A., yanına kuzeni Gamze Kanık'ı alıp, hastaneye geldi. Hasta kabulde görevli sekreter, kuzenlere koronavirüs tedbirleri nedeniyle 'Burada sadece hasta kalsın' uyarısında bulundu.

'SEN NE BİÇİM DOKTORSUN?'

Dışarı çıkmayı kabul etmeyen kuzenler, pratisyen hekim Z.K.'nin yanına gitti. Doktorun eline dokunduğu Deniz A., "Canımı acıttın, sen ne biçim doktorsun?" diyerek, bağırmaya başladı. İkili doktoru muayene masası ve duvar arasına sıkıştırdı. Gamze Kanık, doktorun kafasına vurmaya başladı. Yaşanan arbede sonrası doktor Z.K., beyaz kod vererek, polis çağırdı.

Hastaneye gelen İlyasköy Polis Merkezi ekipleri, Gamze Kanık ve Deniz A.'yı gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kuzenlerden Gamze Kanık tutuklandı, Deniz A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

O ANLAR KAMERADA

Gamze Kanık'ın hastanede doktoru darp ettiği anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Kanık'ın doktora saldırması ile görevliler ve acil servis doktorlarının araya girmesi yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Tayfur KARA / SAMSUN

========================

Kars'ta 4 yerleşim yeri, karantinaya alındı

KARS'ın Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü ile Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Susuz ilçesinin Erdağı köyü ve Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada, koronvirüse karşı alınan tedbirler kapsamında; karantina uygulanan Türkmeşen köyü, Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi, Erdağı köyü ile Karabağ köyüne giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kars Valisi Türker Öksüz ile röp.

-Genel-detay görüntüler

Haber: Bedir ALTUNOK/KARS,

==========================

Anamur'da alışveriş merkezlerine metrekare uyarısı

MERSİN'in Anamur ilçesinde iç ölçümü 50 metrekareyi geçen marketlere kontrollü müşteri alınması konusunda uyarı afişi asıldı.

Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur Ticaret Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ve Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici'nin de katıldığı etkinlik kapsamında  200 metreye kadar olan yerlerde içeriye afişler asıldı. Kaymakam Gültekin, vatandaşın kurallara uymalarını ve özellikle bu kritik dönemde evde kalmalarını istedi. Çok acil bir ihtiyacı olmadığı sürece, mutlak surette vatandaşımızın evde kalması  konusunda uyaran Kaymakam Gültekin, bu uygulamada bir sınırlamanın olmadığını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Marketlerin olduğu caddeden genel görüntü

Afişten görüntü

Afiş asılırken

Kaymakam, Belediye Başkanı ve ANTSO Başkanı ile röp.

İşyeri sahipleri ile röp.

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

==========================

Koronavirüs olabileceği şüphesiyle polisi aradı, hastaneye kaldırıldı

Kayseri'de, koronavirüs olabileceğinden şüphelenip,  ihbarda bulunan Durmuş E. (41), sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak gözlem altına alındı.

Kentte oturan Durmuş E., 3 gün önce Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Durmuş E., gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra 14 gün evde kendisini izole etmesi söylenerek gönderildi. Ancak Durmuş E., bugün noterde işlem yapmak için dışarıya çıktı. Melikgazi ilçesi Vatan caddesinde rahatsızlanan Durmuş E., koronavirüsten şüphelenerek polis ve 112 acil sağlık ekibine haber verdi. Polis, Durmuş E.'nin bankta oturduğu caddeyi yaya girişine kapattı. Koruyucu kıyafet giyen sağlık ekipleri de Durmuş E.'ye müdahale etti. Durmuş E., ambulansa bindirilerek Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve gözlem altına alındı. Belediye ekipleri, Durmuş E.'nin oturduğu bank ile çevresinde dezenfeksiyon çalışması yaptı. Cadde, daha sonra tekrar ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bank üzerinde sağlık görevlilerini bekleyen Durmuş E. görüntüsü

Polisleri çevrede aldığı önlem

Özel kostümlü sağlık ekiplerinin gelmesi

-Sağlık ekiplerinin Durmuş E.'yi Hastane götürmesi

Belediye ekiplerinin caddede dezenfekte çalışması

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ

=======================

Konya'da salgın nedeniyle sosyal yardım kampanyası başlatıldı

KONYA'da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden veya bu süreçten olumsuz etkilenenler için yardım ve destek kampanyası başlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle telekonferans üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi. Koronavirüs salgını sebebiyle işini kaybeden veya bu süreçten olumsuz etkilenenler için yapılacak destek çalışmalarının istişare edildiği toplantıda Konya'nın belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, sanayicileri ve işletme sahiplerinin her zaman olduğu gibi bu süreçte de birlikte hareket etmesi kararlaştırıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde devletin büyük bir çaba içinde virüsle mücadele ettiğini hatırlatarak, "Bize düşen bu sınavdan başarıyla geçmek ve en az zarar ile atlatmaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde devletimiz büyük bir çaba içinde virüsle mücadele ediyor. Bu zor süreçte hepimiz taşın altına elimizi koymalı ve kardeşliğimizi göstermek için bu günleri bir fırsat olarak görmeliyiz" dedi.

Son 1 ayda 10 bin kişiye yardım ettiklerini ifade eden Altay, "Bu şehir ne zaman kendilerine ihtiyaç olsa, infak etme ve yardımda yarışmayı seven bir şehir. Biliyorsunuz, son zamanlarda işletmeler kapandı, kardeşlerimiz aşsız kaldı. Bugüne kadar üreterek ve hizmet ederek bu şehre destek olan kardeşlerimizin yanında durma sırası bize geldi. Dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Konya için şimdi Konyalıya yardım etme zamanı" diye konuştu.

Gücünü köklü tarihinden alan bu şehirde hiçbir dönemde açta ve açıkta kimsenin kalmadığını ifade eden Altay, şunları söyledi:

"Hele ki yaklaşan mübarek Ramazan ayı bizim için iyi bir fırsat. Aşı kaynamayan ev, neşesi eksik çocuk, mutfağı boş anne ve ne olacak diye düşünen baba bırakmamak için şimdi sıra bizde. Konya'mızda belediyelerimiz, derneklerimiz, vakıflarımız, hayırseverlerimiz, iş adamlarımız bir araya gelerek büyük bir hayır ve bereket organizasyonuna imza atacağız. Bu bereketli yolda yıllardır mazlumlara kol kanat geren dernek ve vakıflarımızla iş birliği yaparak güçlerimizi birleştiriyoruz. Konya her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapacaktır, bundan hiçbir şüphemiz yok. Bir elin verdiğini diğer el görmeden şehrimizin kardeşliğini artıracağız. Allah her bir kardeşimizden razı olsun."

Bağışlar Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Yardım Hesabına (TR 53000 1500 15800 731 000 8519) yapılabiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Uğur İbrahim Atlay'ın telekonferans sistemiyle toplantı yapması

Açıklaması

Haber- Kamera: KONYA

==========================

Tipi nedeniyle mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

MUŞ'ta dün gece etkili olan kar yağışı ve tipide mahsur kalan 2 araçtaki 3 kişi kurtarıldı.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, tipiyle birlikte ulaşımı olumsuz etkiledi. Merkeze bağlı Ilıca köyü yakınlarında saat 23.00 sıralarında iki araçta bulunan 3 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, İl Özel İdaresi'nin iş makinelerinin desteğiyle bölgeye ulaştı. Ekipler, yaklaşık 4 saat sonra mahsur kalanları kurtardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İş makinelerinin ilerlemesi

-Tipi altında mahsur kalanların bulunması

-Kara saplanan aracın kurtarılması

-Ekiplerin kazma küreklerle çalışması

-Kurtarma çalışmalarından görüntü

Haber: Muhammed Sami MARAL / MUŞ,

==========================

Gitarlı korona önlemi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde bir müzik markette koronavirüse (Covid-19) karşı sosyal mesafeyi korumak için gitarlar yan yana dizilerek önlem alındı.

Serik Atatürk Caddesi'nde faaliyet gösteren müzik market sahibi Sedat Şimşek, dükkanında bulunan gitarları yan yana dizerek, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi korumak için önlem aldı. Gitarlarla güvenli sınır belirleyen Sedat Şimşek, "Lütfen sosyal mesafeyi koruyalım" diye uyarı yazısı da astı.

Sedat Şimşek, "Sosyal mesafeyi koruyabilmek için böyle tedbir aldık. Kendi işimize uygun olsun diye gitarlarla tedbir aldık. Müşterilerimizden tepki yok aksine memnuniyetle karşılıyorlar" dedi.

Uygulama vatandaşların memnuniyetiyle karşılandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

RÖP: Sedat Şimşek

Müzik marketten detay görüntüler

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,

=========================

Karpuz üreticisinde fiyat endişesi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde erkenci karpuz üreticileri koronavirüs nedeniyle pazar sıkıntısı çekileceğini ve fiyatların düşebileceğini söyledi.

Serik'te erkenci karpuz üreticileri fideler çiçek açmaya başlayınca, örtüleri açarak dal kırımına başladı. Üreticiler geçen yıl kilosu 2,5- 3 lira civarında olan erkenci karpuzun bu yıl koronavirüs nedeniyle fiyatının düşebileceğinden endişeli olduklarını söyledi.

Yeşilyurt Mahallesi'nden karpuz üreticisi Emrullah Kılınç, "Erken ekim karpuz 18 Şubat'ta ekime başlandı. Şu anda üzerindeki plastikleri açıp dallarını ayırıyoruz. Karpuz çiçeğini gösterdi. Ramazan Bayramı'nda ilk ürünü alacağız. Bu yıl geçen yıla bakınca beklentimiz zayıf, koronavirüsten dolayı. Virüs olmasaydı fiyatlar kilosu 2- 2,5 lira arası olurdu ama şimdi daha düşecek. Geçen yıl kilosu 2,5-3 liraydı. 10 dönümlük alanı ektik. Virüsten dolayı sıkıntı var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Karpuz bahçesinden detay

RÖP: Emrullah Kılınç (üretici)

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,

=========================

Kayseri'de koronavirüse karşı ateş ölçerli önlem

KAYSERİ'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında kent girişinde durdurulan araçlarda bulunanların ateşleri ölçüldü.

Kentte, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla tedbirler artırıldı. Kente giriş ve çıkışların kontrol altına alınması amacıyla polis ekipleri tarafından kontrol noktaları oluşturuldu. Polisler, kent girişinde durdurulan araçların sürücüleri ile yolcuların kimliklerini kontrol etti. Uygulama noktalarında bulunan sağlık ekipleri ise koronavirüs tedbirleri kapsamında araçlarda bulunanların ateşlerini ölçtü. Sağlık bilgileri sorularak gerekli kontrolleri yapılan sürücü ve yolcular, koronovirüse karşı da bilgilendirildikten sonra yola devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sağlık ekiplerinin vatandaşların ateşlerini ölçmesi

-Polis ekiplerinden görüntü

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN-Muhammed KISIR/KAYSERİ

=============================

Pideli 'Evde kal' mesajı

YURT genelinde koronavirüs tedbirleri çerçevesinde polis ve sağlık ekiplerinin 'Evde kal' çağrısına Antalya'da pide ve lahmacun yapan işletme de destek verdi.

Turizm kenti Antalya'daki bir lahmacun ve pide işletmesi, üzerine peynir ve İSOT ile 'Evde kal' yazdığı pide ve lahmacunları müşterilerine gönderdi. İnsanların zor günlerden geçtiğini birlik ve beraberliğe her zamankiden daha fazla ihtiyacı olduğu söyleyen işletme sahibi Ahmet Yılmaz, vatandaşların evde kalmalarını rica etti. Yılmaz, "Vatandaşlarımız sağlıkları için evde kalsınlar. Biz onlar için çalışıyoruz. Bir telefonla hizmeti ayaklarına kadar götürüyoruz" dedi.

İşletme sahibi Ahmet Yılmaz ve kardeşi Salih Yılmaz, üzerinde 'Evde kal' yazılı pide ve lahmacunu müşterilerine gönderdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

İş yerinde ustaların çalışmasından görüntü

Lahmacun ve pide yapımından görüntü

Evde kal yazan pide ve lahmacun yapımından görüntü

Pide ve lahmacunun fırından çıkışı

RÖP 1: Ahmet yılmaz

RÖP 2: Salih Yılmaz

Personelin birlikte evde kal sağlıklı kal demeleri

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Hastanesi Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title