Haberler

ANKARA İlkokul öğrencilerinden sosyal medyada 'evde kal' çağrısı

Güncelleme:

İlkokul öğrencilerinden sosyal medyada 'evde kal' çağrısı

ANKARA'da, ilkokul öğrencileri sosyal medyada paylaştıkları koronavirüsü anlattıkları videolar ile evde kalınması için çağrıda bulundu.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 'evde kal' çağrılarına uyan öğrenciler, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında salgının yayılmaması için başlatılan kampanyalara destek oldu.

Bu kapsamda Çankaya'da bulunan özel okulda eğitim gören 1'inci sınıf öğrencileri velilerinin de desteğiyle evlerinde çektikleri videoları sosyal medya hesaplarında paylaştı. Minik öğrencilerin virüsün yaramaz olduğu, seyahat etmeyi çok sevdiği, elden ele bulaştığı ve ciğerleri hasta ettiğini anlattığına ilişkin videoları ilgi çekti. Öğrenciler videolarında, virüsten nasıl korunmaları gerektiğini anlatarak, akranlarına 'korkmayın' mesajı verdi. Büyüklere de "Geleceğimiz için evde kalın" çağrısında bulunan minikler, koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarını da unutmayarak, onlara teşekkür ettiler.

GÖKKUŞAĞI ÇİZİP, CAMA ASTILAR

Yine, salgınla mücadele kapsamında Kırklareli'nde bir öğretmen tarafından evdeki çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve umutları gelecek günlere taşımak için gökkuşağı kampanyası başlatıldı. Öğretmenin, "Tüm çocuklarımız bir gökkuşağı çizip boyayacak. Sonra onu evlerinin camlarına asacaklar. Bu sayede cama asılı gökkuşağını gören her çocuk evde kalanın sadece kendi olmadığını görecek ve yalnız olmadığını hissedecek. Bu gökkuşağı ile içinde bulunduğumuz stresli durumu biraz renklendirip, yeni umutlara ışık saçalım hep beraber" notuyla sosyal medyada duyurduğu kampanyaya, Ankara'daki Keçiören Halide Ömer Uncuoğlu 1-G sınıfı öğrencileri de katıldı. Her öğrenci yaptıkları gökkuşaklarını rengarenk boyayarak, evlerinin camlarına astı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Koronavirüs Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title