Haberler

Sır cinayet, fidye mektubundaki "amca" detayıyla aydınlatıldı

Güncelleme:

Manisa'da işlenen bir cinayet, zanlının fidye süsü vermek amacıyla bıraktığı mektupta yer alan yanlış bilgi sayesinde aydınlatıldı. Polis ekiplerinin uzun süren araştırmaları sonucunda bulunan ve suçunu itiraf eden zanlı, kurbanın arkadaşı çıktı.

Manisa'nın Soma ilçesinde Özcan Eren isimli şahıs, kimseye haber vermeden ortadan kayboldu. Eren'in evine gönderilen fidye mektubu ise ailenin maddi durumu incelendiğinde inandırıcı bulunmadı. Polis, kurbanın en son konuştuğu kişi olan M.T'ye ulaşarak ifadesine başvurdu. Mektupta öldürülen gencin babası yerine amcasının numarasının yazılması ve M.T'nin de gerçekte durumu bu şekilde biliyor olması, polisin şüphelerini artırdı. Gözaltına alınan zanlı, suçunu itiraf etti.

FİDYE SÜSÜ VERMEK İSTEDİ

Manisa'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Soma ilçesinde 7 Şubat'tan itibaren kendisinden haber alınamayan ve dedesinin evine fidye mektubu bırakılan Özcan Eren'in (22) bulunması için çalışma başlattı. İlk değerlendirmeler Eren'in fidye amaçlı kaçırıldığını işaret etse de Cinayet Büro Amirliği, bütün olasılıkları gündemine aldı. Kayıp Özcan Eren'in sosyal ve ekonomik durumunu göz önünde bulunduran polis, bir süre sonra "fidye amaçlı kaçırma süsü" verilmiş olma ihtimali üzerine yoğunlaştı.

BABA-AMCA DETAYI CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Soruşturmayı derinleştiren Manisa polisi, kayıp gencin en son veteriner M.T. ile görüldüğü bilgisine ulaştı. Veterinerin ifadesine başvuran ekiplerin aklında bu kişiyle ilgili bazı şüpheler oluşsa da bu süreçte somut bir delil elde edilemedi. Fidye mektubu üzerinden zanlıya ulaşmaya çalışan polis, yazılanlardan hiçbir detayı atlamamaya çalıştı. Mektupta yazılı telefon numarasında kayıp gencin babası yerine amcasının numarasının yazılı olması polisi kuşkulandırdı. Bunun üzerine çevrede araştırma yapan ekipler M.T'nin, gencin amcasını babası olarak bildiğini öğrendi. Bunun üzerine şüpheli gözaltına alındı, evindeki dijital materyallere el konuldu.

ARAMA KAYITLARI ELE VERDİ

Soruşturma devam ederken 14 Mart'ta Soma Sevişler Baraj Göleti ve Karacakaş Sulama Göleti kıyısı ile 20 Mart'ta Aydıncık Barajı Göleti'nde bir erkeğe ait olduğu değerlendirilen ceset parçaları bulundu. Bu arada zanlının bilgisayarındaki incelemede "Bir ceset suda ne kadar sürede bozulur" gibi arama kayıtlarına ulaşıldı. Hakkında kuvvetli şüphe içeren deliller ortaya konan zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

ARAÇ KOLTUĞUNU DEĞİŞTİRDİ

Bulunan ceset parçalarının üzerinde yapılan incelemede de maktulün tüfekle vurulduğu tespit edildi. Zanlının aracını da inceleyen ekipler, burada da bazı delillere daha ulaştı. Aracın arka koltuğunun değiştirildiğini fark eden polis, zanlı ile 27 Mart'ta tutulduğu cezaevinde görüştü. O tarihe kadar susma hakkını kullanan ve hakkındaki iddiaları kabul etmeyen M.T, suçunu itiraf etti.

CESEDİ İŞ YERİNE GÖTÜRDÜ

Özcan Eren ile 7 Mart'ta kendi iş yerinde buluştuğunu belirten zanlı, ifadesinde "Daha sonra Sevişler Barajı yakınına gittik, burada da tartıştık. Kavga çıkınca aracımda bulunan tüfekle Özcan Eren'i vurdum. Cenazeyi de iş yerimin bodrumuna getirdim." dedi.

CİNAYET ALETİNİ HAVALANDIRMAYA SAKLADI

Cinayetin detaylarını ve sonraki süreçte yaşananları ayrıntılarıyla anlatan zanlı, "Aracın arka koltuğunu kan olduğu için değiştirdim. Tüfeği de havalandırma borusuna sakladım." beyanında bulundu.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Soma Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

osman kartal:

ne diye yorum için ber ayırdınız. mümkünse resmi ve siyasi heberlere yorum kısmı bırakın belki işe yararsınız

22
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title