Haberler

Doğu Akdeniz'de Kovid-19 tedbirleri

Güncelleme:

Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.

Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.

Adana İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, virüsün bulaşıcılığının hızlı olması nedeniyle bazı önlemler alındı.

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatları doğrultusunda, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, kentin ana arterleri ile toplu taşıma araçlarının yoğun bulunduğu güzergahlarda, şehir içi minibüs ve otobüslerde yüzde 50 doluluk oranı ve doğru oturma pozisyonlarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Şoförlere yasal sorumluluklarının hatırlatıldığı denetimlerde, yolculara da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları uyarısında bulunuldu, toplu taşıma araçlarında hangi pozisyonda oturmaları gerektiğiyle ilgili bilgi verildi.

Hatay

Hatay'ın Kumlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyede, 20 gönüllü kursiyerin katılımıyla, günde 300 maske ile 80 bez çanta üretiliyor.

Maske ve çantalar, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara, sağlık çalışanlarına ve askerlere ücretsiz dağıtılıyor.

Dörtyol ilçesinde ise Kaymakam Murat Bulacak, şehirler arası seyahat kısıtlaması denetimine katılarak, sürücüleri gerekli olmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Osmaniye

Osmaniye Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında belediye hizmet binası girişine dezenfektan tüneli yerleştirdi.

Binaya girmek isteyen vatandaşlar tünelden geçiyor, güvenlik görevlilerince ateşleri de kontrol ediliyor.

Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarda dezenfeksiyonu sürdürdü.

Ekipler, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'ndeki esnafa tek kullanımlık sabun dağıttı. Sağlık ekipleri de komplekse giren ve çıkanların ateşlerini ölçü.

Yenişehir Belediyesi de ilçe genelinde dezenfeksiyona devam etti.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yazılı açıklamasında, ilçe genelinde yaptıkları dezenfeksiyonun yanı sıra belediyeye bağlı mahalle evlerinde günde 5 bin maske ürettiklerini belirtti.

Toroslar Belediyesi ekipleri ise kamu kurum ve kuruluşları, sağlık merkezleri, yolcu minibüsleri ve otobüs duraklarını dezenfekte etti.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Akdeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title