Haberler

    Eğer FIFA ve UEFA sezonları iptal ederse, G:Saray'ın Kadıköy'deki galibiyeti geçersiz sayılacak

    Güncelleme:

    Koronavirüs nedeniyle Belarus, Burundi ve Nikaragua dışında tüm dünyada futbol organizasyonlarına ara verilirken, FIFA ve kıta federasyonları bir çözüm üzerinde çalışıyor.

    Salgının dünyada yayılmaya devam etmesi futbola ne zaman dönüleceği sorusunu şu an için yanıtsız bıraksa da geç de olsa tüm liglerin bitirilmesi ilk tercih.

    Eğer sezon komple iptal edilirse, birçok rekor ve kritik galibiyet de tarih olabilir.

    AMATÖRLER İPTAL EDİLDİ

    Bununla beraber 'iptal' de bir opsiyon. Nitekim İngiltere Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde tüm amatör ligleri oynanmamış saydı. Bu kararın benzeri profesyonel ligler için de alınırsa dünyaca ünlü birçok kulüp ve futbolcunun rekorları, başarıları geçersiz sayılacak. İşte olası bir iptale en çok üzülecek olanlar...

    LIONEL MESSI

    Arjantinli yıldız sezona, Pele'ye ait olan 'bir kulüp adına en çok gol atan futbolcu' rekorunu kırmak, en azından gelecek sezona az iş bırakmak için başladı. Brezilyalı efsanenin Santos'ta 643 golü bulunurken, Barcelona'lı Lionel Messi liglere ara verilene kadar ağları 24 kez sarsmış ve 627'ye ulaşmıştı. Eğer lig iptal olursa Arjantinlinin gol sayısı 603'e gerileyecek. Haziran'da 33 yaşını dolduracak olan Messi için Pele'nin rekorunu kırmak biraz daha güçleşecek.

    CRISTIANO RONALDO

    Spal maçında kariyerinin 1000. maçına çıkan ronaldo aynı gün attığı golle Serie A'da üst üste 11 hafta fileleri havalandıran 3. oyuncu olarak (İlk ikisi gabriel Batistuta ve Fabio Quagliarella) tarihe geçmişti. Bu rekor, Portekizli oyuncunun attığı 25 golle beraber silinecek. Bu sezon 700. kariyer golüne ulaşan ronaldo bu rakam için yeniden çalışmak zorunda kalacak.

    LIVERPOOL

    Premier Lig'de en yakın takipçisi Manchester City'nin 25 puan önünde olan ve 30 yıllık şampiyonluk hasretini gidermek için sadece 2 galibiyete ihtiyacı bulunan Liverpool bu şansı kaybedecek. Jürgen Klopp'un takımı ayrıca Manchester City'ye ait olan Premier Lig'de üst üste en çok maç kazanma (18) rekorunu egale etmiş, aynı kulübün sahibi olduğu iç sahada en çok maç kazanma rekorunu ise 20 maçtan 22 karşılaşmaya çıkarmıştı. Sezon iptal olursa City bu rekorların tek sahibi olmaya devam edecek.

    LEICESTER

    Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester, ekim ayında Southampton'ı 9-0 yenerek Premier Lig tarihinde en farklı galibiyet rekorunu egale etti. Eğer sezon iptal olursa, Mart 1995'te Ipswich Town'ı aynı skorla yenen Manchester United rekorun tek sahibi olmayı sürdürecek.

    SERGIO AGUERO

    Ocak ayında Manchester City'nin Aston Villa'yı 6-1 yendiği maçta hat-trick yapan Sergio Agüero, 175 golle, Premier Lig'de 'en çok gol atan yabancı' rekorunu Thierry Henry'den devralmıştı. Arjantinli, Alan Shearer'a ait olan Premier Lig'de en çok hat-trick yapma (12) rekorunu da egale etmişti. Bu rekorlar, Agüero'nun 12 golüyle beraber silinecek.

    ERLING HAALAND

    Erlıng Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı ilk maçta hat-trick yapan 4. futbolcu oldu (İlk üçü Van Basten, Asprilla ve rooney). Bu rekoru kırdığı Salzburg'dan ara transferde Borussia Dortmund'a transfer olan Norveçli oyuncu, takımının PSG'yi 2-1 yendiği maçta da ağları sarsarak, Devler Ligi tarihinde 10 gole ulaşan en hızlı isim olarak tarihe geçti.

    GALATASARAY

    Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Galatasaray ezeli rakibini Kadıköy'de 20 yıl, 2 ay 1 gün sonra mağlup etmişti. Eğer sezon iptal olursa sarı kırmızılıların bu tarihi galibiyeti de geçersiz olacak ve seri 1 yıl daha uzayacak.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Galatasaray Kadıköy Futbol Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
    500

    Yorumlar (16)

    bozkurt:

    maç geçersiz sayılsa bile tarihi nasıl geçersiz sayacaksınız.

    16
    2
    yanıtYanıtla
    karakurt:

    FB liyim ama Bozkurt haklı

    yanıt8
    yanıt2
    Memleketim:

    Bos haber yapmayin. Fifa ve Uefa net acikladi. Her yol denenecek ancak liglerin iptali gibi bir adim asla otilmayacak. Biraz arastirinda haber yapin.

    11
    2
    yanıtYanıtla
    1299:

    BIRAKIN FB GS GERGİLİĞİNİ ORTAM YARATMAYIN DERDİMİZ BU DEĞİL

    11
    0
    yanıtYanıtla
    MEMET33:

    DÜĞÜN İPTAL OLSADA KIRILAN FİNCAN TEKRAR YAPIŞMAZ. . .

    9
    1
    yanıtYanıtla
    sinan:

    ilklerin takımı biziz diyen gslıların ülke tarihinde alınan ilk avrupa kupası olan fbnin kazandığı Balkan Kupasını geçersiz saydığı gibi mi?

    5
    5
    yanıtYanıtla
    Yeniceri:

    Süt kupasinimi diyorsun

    yanıt6
    yanıt2
    Yeniceri:

    2012 sahanızda kaldırdığımız şampiyonluk kupası gibi

    yanıt6
    yanıt2
    Deli Kadir:

    Millet Can derdinde siz hala GS-FB ile ortam nasıl gerilir derdindesiniz, Ayıp ayıp ayıp

    7
    1
    yanıtYanıtla
    hakan:

    ne gülerim haa

    2
    5
    yanıtYanıtla
    Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title