Haberler

    Dünyanın en büyük çocuk kütüphane ve müzeleri

    Biblioteca Salaborsa -Bologna, İtalya 70 binin üzerinde kitapHer yıl martın sonunda düzenlenen Bologna Çocuk Kitapları Fuarı'na gidiyorum.

    Biblioteca Salaborsa - Bologna, İtalya 70 binin üzerinde kitap

    Her yıl martın sonunda düzenlenen Bologna Çocuk Kitapları Fuarı'na gidiyorum. Bu fuarı ziyaret ettiğimde şehir kütüphanesi Biblioteca Salaborsa'ya da mutlaka uğruyorum. İçinde 70 binin üzerinde çocuk kitabı var. Çocuklar, gençler ve bebekler için farklı bölümleri olan kütüphanede çocuklar için sergiler, yazar etkinlikleri de düzenleniyor. Eğer Bologna'ya giderseniz, kütüphaneye yürüme mesafesindeki Librreria Per Ragazzi isimli çocuk kitapçısına da uğrayın. İtalyanca ve İngilizce kitaplar satılıyor.

    Kartal Masal Müzesi - İstanbul Kitap kahramanı oluyorlar

    Kapılarını 2017'de açan ve yazar/şair Sunay Akın'ın küratörlüğünde kurulan Kartal Belediyesi Masal Müzesi, çocukları kitapların kahramanı yapıyor. 'Andersen Masalları'ndan 'Külkedisi'ne, 'Küçük Prens'ten Nasreddin Hoca hikayelerine dünya ve Türk çocuk edebiyatından pek çok önemli eseri, yazarı ve eser kahramanlarını görebileceğiniz bu müze, çocuklar için pop-up kitap görselleriyle de eğlenceli hale getirilmiş.

    Trinity College Kütüphanesi – Dublin, İrlanda Hogwarts'ın ilham kaynağı

    300 yıllık bu kütüphane bir çocuk kütüphanesi değil ancak İngiliz yazar J. K. Rowling'in yarattığı Harry Potter karakterini ve maceralarını seven çocuk ya da büyük herkesin ilgisini çekecek bir özelliği var. Kütüphanenin dışarıdan da ziyaretçilere açık olan bölümünde 'The Long Room - Uzun Oda' olarak adlandırılan okuma bölümü dünyanın her tarafından ziyaretçiyi hayran bırakıyor. 200 binden fazla kitabın raflarda yerini aldığı bu oda, Harry Potter filmlerinde izlediğimiz Hogwarts Kütüphanesi'nin de ilham kaynağı.

    New York Halk Kütüphanesi – New York, ABD 125 yıllık geçmişi var

    53 milyondan fazla kitapla ABD'nin ikinci, dünyanın dördüncü en büyük kütüphanesi olan New York Halk Kütüphanesi, çocuklar için çevrimiçi çalışmalar da yapıyor. 1895'ten beri hizmet veren kütüphanede en çok ödünç alınan ilk 10 kitaptan 7 tanesi çocuk kitabı. Bu kitaplardan Türkçeye de çevrilmiş olan 'Aç Tırtıl' (Eric Carle), 'Harry Potter ve Felsefe Taşı' (J.K. Rowling) ve 'Şapkalı Kedi' (Dr. Seuss) bizim de severek okuduklarımız.

    Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı - Şişli, İstanbul

    0-8 yaş grubu için

    19 Mayıs Mehmet Emin Sungur Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı ve Feriköy olmak üzere çok beğendiğimiz iki çocuk kütüphanesi var. 0-8 yaş grubunun sosyalleşmesini sağlayan bu kitaplıklar çocuklara küçük yaşta okuma kültürü kazandırmayı da amaçlıyor.

    Uluslararası Dijital Çocuk Kütüphanesi 59 dilde eserler Eğer biz kütüphanelere gidemiyorsak, kütüphaneler evimize gelebilir. Uluslararası Dijital Çocuk Kütüphanesi 4 bin 600'den fazla ve 59 farklı dilde çocuk kitabını küçük okurlarına sunuyor. İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca kitaplara da ulaşabilirsiniz.

    Eric Carle Resimli Kitap Müzesi - Massachusetts, ABD

    Sanat atölyeleri yapılıyor

    70'ten fazla ödüllü çocuk kitabının yazarı Eric Carle'ın kurduğu bu müzede çocuklar kitaplarla ilgili sergileri gezebiliyor ve kütüphaneden faydalanabiliyor. Eğer Eric Carle kitaplarıyla vakit geçirmek isterseniz:

    Britanya Kütüphanesi -Londra, İngiltere Oyunları evde deneyin

    Dünyanın en büyük kütüphanesi olduğu söylenen Britanya Kütüphanesi'nde 170 milyondan fazla eser mevcut. Çocuklara yönelik ücretsiz atölye çalışmaları da düzenleyen kütüphane, evde olduğumuz bu süre için dijital içerikler de hazırlamış. 'Çocuk Kitaplarını Keşfedin' ve 'Oyun Zamanı' videolarını

    çocuğunuzla birlikte seyredip kitapların dünyasına dalabilir ya da burada paylaşılan oyunları evde birlikte deneyebilirsiniz.

    Çocuk Kitapları Müzesi - Lahey, Hollanda Her odada farklı bir dünya

    Geçen sene ziyaret etme şansı bulduğum bu müzede çocuklar için kitaplarla tanışabilecekleri oyun alanlarıyla dolu farklı odalar düzenlenmiş. Her bir kitap için maket ve oyuncakların olduğu bu odalarda kitapların kahramanlarını tanıyıp öyküyü oynayarak öğrenebiliyorsunuz. www.childrensbookmuseum.com

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Bologna İtalya Haberler

    Bakmadan Geçme

    KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title