Haberler

Koronavirüsü yenen Bursalı vatandaş, hastalık sürecinde yaşadıklarını anlattı

Güncelleme:

Hastanede gördüğü koronavirüs tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edilen İlker Cumbul, hastalığı "Konuşurken büyük bir zorlanma ve sesimde bir değişim yaşadım ve daha çok boğaz ve göğsüme doğru yayılan bir ağrı yaşadım" sözleriyle tanımladı.

Bursa'da koronavirüse yakalanan İlker Cumbul (51), hastanedeki tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi. 5 gün sonra hastaneden çıkan ve büyük sevinç yaşayan Cumbul, "Tedavi sürecimde uygulanan ilaçları almaya başladığım andan itibaren sağlığım iyiye gitti ve hastalığı yendim" dedi.

Bursa Teleferik A.Ş.'den 28 Mart Cumartesi günü yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul'un koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan Cumbul, 5 günlük tedavisinin ardından son yapılan test sonucunun negatif çıkması ve şikayetlerinin sona ermesi üzerine çarşamba günü taburcu edildi. Büyük sevinç yaşayan Cumbul, 14 gün evde karantinada kalacak. İlker Cumbul hem hastalığı hem de tedavi sürecini anlattı.

"KONUŞURKEN ZORLANMA VE SESİMDE BİR DEĞİŞİKLİK HİSSETTİM"

Hastanede göğüs filminden dolayı ilk andan itibaren koronavirüs şüphesi duyulduğunu belirten İlker Cumbul, "Birkaç gün sonra test sonucu geldi. Ama tedaviye hemen başladılar. Bakanlığın verdiği üçlü ilaç seti var. Bir de C vitamini damardan veriliyor. İlaç verilmeye başlandığı andan itibaren hastalık iyiye gitmeye başladı. Çok öksürüğüm vardı. Ateşten ziyade öksürükle başladı ve şu ana kadar olduğum griplere benzemiyordu. Konuşurken büyük bir zorlanma ve sesimde bir değişim yaşadım ve daha çok boğaz ve göğsüme doğru yayılan bir ağrı yaşadım. İtalya'ya gideli 3 ay falan olmuştu, uzun zamandır yurt dışına çıkmamıştım. Yurt dışında okuyan kızım geldi belki ondan bulaşmış olabilir. Ama bizim şirkette ve ailede herkes test oldu ve benim dışımda pozitif olan hiç kimse çıkmadı" dedi.

"İLAÇLARI KULLANMAYA BAŞLADIĞIMDAN İTİBAREN DURUMUM İYİYE GİTTİ"

Tedavi sürecinde bakanlık tarafından belirlenen ilaçların kullanıldığını belirten Cumbul, "Doktorlarım da iyi çalıştılar çok teşekkür ediyorum. Hastaneye girdiğim andan itibaren iyi bir yaklaşım vardı. Türk sağlık sistemi zaten çok iyi durumda pek çok Avrupa ülkesine göre, yurt dışından birçok insan buraya ameliyata geliyor. İlaçları almaya başladığımız andan itibaren iyiye doğru gitti. Şirkette, ailede ve komşularımda kendini endişe edip test ettirenlerden daha pozitif hiç çıkmadı. Her şerde bir hayır var. İnsan karantinada biraz daha sakin oluyor ve dinleniyor. Şartlarım iyiydi, kitap okuyabildik, biraz haberleri takip etmeye çalıştık. Odadan çıkarttırılmıyorduk ama sağlık personeli çok ilgili, rahat bir dönem geçti" diye konuştu.

"SİGARA İÇMEMİŞ OLMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ"

İnsanın ölümü kendisine yakıştıramadığı belirten Cumbul, şöyle devam etti: "Her hayatın sonunda ölüm var. Bu hastalığın da ihtimali diğer hastalıklara göre bence çok fazla değildir. Sigara içmemiş olmak çok önemliydi. Açıkçası kötüye gidiyor muyum? diye de düşünmedim. Hastane şartları iyiydi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

500

Yorumlar (9)

DD:

HELİN BÖLEK ÖLDÜ

3
9
yanıtYanıtla
Tayyar Durden:

Ne alaka lan?

yanıt0
yanıt3
OO:

bize ne la teröristen öldüyse öldü

yanıt3
yanıt6
Yazık...:

Tanımıyordum. Grup Yorum''u hiç dinlemedim -milliyetçi olmam bunda etkili- ama üzüldüm. Annesinin ağlaması bizim analarımızın ağlaması gibi. O daha çok üzdü. Yakın dönemde ailesinde ölüm yaşayanlar daha çok anlıyor. Ölüm orucu, o resim yerine farklı yollar denense desem iş bitti. Bu da maalesef ideolojilerinin tezahürü olmuş. Terörse ceza neyse delilleri ile sunulmalı, verilmeli. Fikirse fikren çökertilmeli. Eskiden kitap okuyan fikri tartışanlarımız vardı, azaldı.

yanıt6
yanıt3
ref:

geçmiş olsun yakalanan bir daha yakalanıyormu bu bir muamma galıba

6
0
yanıtYanıtla
TR:

Çin''de tekrarlayan 1-2 vaka görülmüş. Ancak 2. tekrarında vücut hem önceden yapılan tedavi hem de kısmen bağışıklığın etkisiyle daha hafif atlatıyormuş. Ama bu tabi ki kronik hastalığı olmayan insanlar için geçerlidir sanırım. Kronik hastalığı olanlar için bildiğimiz zatürre bile büyük risktir.

yanıt2
yanıt0
filipinde1turk:

gecmis olsun ALLAH beterinden korusun parasi olmayanlarda bu sekilde hatanede bakiyorlarsa ALLAH RAZI olsun devletimizden

0
0
yanıtYanıtla
YiğitBey:

Öncelikle geçmiş olsun. Dikatimi çeken tanınmış kişiler 5 günde iyileşiyor. İşin sırrını çok merak ediyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Grip Mevsimi:

Mevsim gribe elverişli hafif geçirenler anlamıyordur. Bu da yayılmaya etki eder. İzole olmak lazım. Bazısı da korkudan hastaneye gitmiyor. Şubatta böyle hasta olan çok oldu. Birine domuz gribi dediler. Evindekileri de ilaç kullandırmışlar. Biri bir iki hafta evinde yattı geçti. Biri de baş ağrısı, halsizlik ve ateş iki üç gün, ses kısıklığı ve boğaz ağrısı bir hafta civarı, öksürük bir ay sürdü, geçti. Hangi hastalığı olduğunu bilmiyor. Oldum geçti diye rahat hareket edilirse sıkıntı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title