Haberler

106 yaşında koronavirüsü atlatan hasta, virüsü yenen en yaşlı insan oldu

Güncelleme:

İran'ın koronavirüs salgınından en çok etkilenen şehirlerinden biri olan Kum'da, koronavirüse yakalanan 106 yaşındaki bir hastanın 14 günlük tedavi sonrasında iyileştiği belirtildi. 106 yaşındaki hasta, virüsü yenen en yaşlı insan oldu.

İran'ın Kum şehrinde, 'koronavirüsü yenen en yaşlı insan' olduğu düşünülen 106 yaşındaki hasta, 14 gün uygulanan tedavi sonrasında iyileşerek taburcu edildi.

EN YAŞLI KORONAVİRÜS HASTASI

Kum Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Furkani Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören 106 yaşındaki bir erkek hastanın iyileşerek taburcu edildiği belirtildi. Açıklamada, hastanın 14 gün boyunca tedavi gördüğü vurgulanarak, tedavi sürecine ilişkin ise bilgi verilmedi. Kum kentindeki 106 yaşındaki hastanın 'Koronavirüsü yenen dünyadaki en yaşlı hasta' olduğu düşünülüyor.

YAŞLI NÜFUS VİRÜSÜ YENEBİLİYOR

Salgında, en yüksek risk grubunu oluşturan 80 yaş üstü hastalar da koronavirüs tedavisinin ardından tamamen iyileşebiliyor. Simnan eyaletinde 103 yaşında Haver Ahmedi adlı kadının, Bem kentinde 91 yaşındaki hasta ile Kum kentinde 90 yaşındaki kadının da hastalığı yendikleri açıklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs nedeniyle dün 134 kişinin daha hayatını kaybettiği İran'da, toplam can kaybı 3 bin 294'e, vaka sayısı ise 53 bin 183'e çıktı. İran'da koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı 19 Şubat'tan bu yana 17 bin 935 kişi sağlığına kavuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Sosyal Medya İran Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title