Haberler

Müzik grubu Narkoz "evde kalanlara" çatıdan müzik ziyafeti çekiyor

Güncelleme:

Müzik grubu Narkoz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evlerinde kalan İzmirlilere moral vermek amacıyla yaşadıkları apartmanın çatısından konser veriyor.

Müzik grubu Narkoz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evlerinde kalan İzmirlilere moral vermek amacıyla yaşadıkları apartmanın çatısından konser veriyor.

Yaklaşık 5 yıldır eğlence mekanlarında sahne alan beş müzisyenden oluşan grup, çalıştıkları iş yeri Kovid-19 önlemleri kapsamında geçici olarak kapanınca "evde kal" çağrısına uydu.

Buca ilçesinde aynı evi paylaşan grup üyeleri, bu süreçte ikametlerinden çıkmayan vatandaşlara moral vermek amacıyla binadan konser vermeye karar verdi.

Evlerinin 2 balkonuna ses sistemi kuran grup, sadece hafta sonları mahalleliye müzik ziyafeti sunuyor.

Apartmana "evde kal" yazılı pankart asan grubun solisti binanın çatısında, diğerleri de balkonda performanslarını sergiliyor.

Orhan Gencebay'ın "Ya evde yoksan" şarkısını koronavirüse atıfta bulunarak kendilerine göre uyarlayan grup, zaman zaman komşularının isteklerini de seslendiriyor.

Grup Narkoz şarkıya başladığında ise komşular balkon ya da evlerinin pencerelerinden binaların arasından yükselen müziğe eşlik ediyor.

Yaklaşık yarım saat süren konserin ardından mahalleli grubu alkışlayarak teşekkürlerini sunuyor.

Konserlerini zaman zaman sosyal medya hesaplarından yayın yaparak da evde kalan diğer vatandaşlara ulaştırmaya çalışan grup, pek çok beğeni ve yorum alıyor.

Narkoz'un solisti Samet Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla yaklaşık 5 yıldır müzik yaptıklarını söyledi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında evde kaldıklarını anlatan Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"Bu süreçte çok sevdiğimiz müziğe kısa bir ara verdik. Evde kaldığımız sürede balkona kurduğumuz ses sistemiyle çatıdan da şarkı söyleyerek aslında kendi sahnemizi yapmış olduk. Böylece halkımıza neşe kaynağı olmaya çalıştık. Komşularımız çok anlayışlı, her hafta bizi dinlemeye çıkıyor. Artık bu virüsten çok ciddi şekilde etkileniyoruz o yüzden vatandaşları uyarmak istedik. Evde kalalım ancak çok da karamsarlığa kapılmayalım."

Komşularının da çok mutlu olduğunu anlatan Türkyılmaz, bu süreçte insanların yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Koronavirüsle mücadelede evde kalmanın çok önemli olduğuna işaret eden Türkyılmaz, "Herkesin bu çağrıya uyması gerekiyor. Tedbirler giderek sıkılaşıyor, bize düşen bunlara riayet etmek. Virüsü ancak bu şekilde yenebiliriz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Koronavirüs Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title