Haberler

İBB istasyonlara termal kamera yerleştirdi, ateşi yüksek çıkanlar araçlara alınmıyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında metro istasyonlarının girişlerine termal kameralar yerleştirdi. Vatandaşın ateşini ölçmeye yarayan kameralar sayesinde yüksek ateşe sahip yolcular tespit ediliyor ve araçlara alınmayarak sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 20 bini aşarken, 426 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Pandemi tüm ciddiyetini korurken devletin tüm kurumları da alınan önlemleri arttırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise toplu taşıma araçlarına maskesiz binilmesini yasakladı ve metro istasyonlarının girişlerine termal kameralar yerleştirdi.

Gelişmeleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter'dan duyurdu. Toplu taşımalardaki maske takma zorunluluğuyla ilgili alınan kararı dün duyuran İmamoğlu, bugün yaptığı paylaşımda maskesiz yolculara maske dağıtıldığını belirtti ve "Maske dağıtımına sabahın erken saatlerinden itibaren başladık. Gün boyu 100 bin maskeyi ücretsiz olarak İstanbullulara dağıtacağız. Sağlığınız için lütfen toplu taşıma araçlarında ve toplu alanlarda maske takınız. #BirlikteBaşaracağız" ifadelerini kullandı.

İBB istasyonlara termal kamera yerleştirdi, ateşi yüksek çıkanlar araçlara alınmıyor

İBB'DEN TERMAL KAMERA UYGULAMASI

Başkan İmamoğlu öte yandan termal kamera uygulamasına geçildiğini de yine Twitter'dan duyurdu. Söz konusu uygulamaya göre ateşi yüksek çıkan yolcular, toplu taşıma araçlarına alınmayarak sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek. İmamoğlu paylaşımında, "Metro istasyonlarımızda termal kamera uygulamasına geçtik. Yüksek ateş tespiti yapılan yolcular toplu ulaşım araçlarına alınmıyor ve sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Yenikapı, Üsküdar, Kirazlı'dan sonra kısa sürede diğer istasyonlara da termal kameralar yerleştirilecek" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title