Haberler

Samsun'dan kısa kısa

Güncelleme:

Kavak'ta Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nden 374 ihtiyaç sahibi ailenin yararlanacağı bildirildi.

Kaymakam İbrahim Engin Şenay, dünyayı ve Türkiye'yi tehdit eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelerin zor durumda kalmaması için ilçeleri adına hane başı biner lira olmak üzere 374 bin liranın gönderildiğini söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere biner lira sosyal yardımın dağıtılmasına devam ettiklerini anlatan Şenay, "İlçemizde ihtiyaç sahibi 374 aile Kaymakamlığımızca değil, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Yardımlar jandarma görevlilerimiz tarafından kapılarında hak sahibi vatandaşlarımıza imza karşılığı teslim ediliyor." dedi.

Şenay, ilçelerinde 195 aileye dağıtım yapıldığını, kalanların da hafta sonuna kadar teslim edileceğini kaydetti.

Ladik Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları

Ladik Kaymakamı Sedat Sezik, Vefa Sosyal Destek Grubu'nun koronavirüs salgını dolayısıyla sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan 751 vatandaşın ihtiyacını karşıladığını bildirdi.

Sezik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden ayrılmasının kısıtlanması üzerine Vefa Sosyal Destek Grubu'nun oluşturulduğunu aktardı.

Ladik Vefa Sosyal Destek Merkezi'nin günün 24 saati görev başında olduğunu belirten Sezik, "119 personel ve 7 araç ile toplamda 751 kişinin banka işlemleri ile ilaç ve gıda ihtiyaçları karşılanarak kendilerine kapıda teslim edilmiştir. Son olarak yaş sınırının indirilmesi dolayısıyla hizmet kapsamına 60 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları da aldık." diye konuştu.

Havza'da koronavirüse karşı çalışmalar sürüyor

Havza Belediyesi, Kovid-19 salgınına karşı taksi duraklarına maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Maske takma zorunluluğunun ardından harekete geçen Havza Belediyesi, ilk etapta taksi duraklarına maske dağıttı.

Belediye tarafından ayrıca il giriş ve çıkışlarını kontrol için oluşturulan kontrol noktasında görevi polislere de maske verildi.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni açıklanan tedbirleri hatırlatarak, "Pazar yerleri ve market gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkese maske takma zorunluluğu getirildi. Halkımıza buralarda ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştireceğiz. Ayrıca ilçemizde hafta içi faaliyet gösteren şehir içi minibüslerine de maske dağıtımı gerçekleştirilecek. Halkımızda alınan kararlara uymaları önemli. Lütfen evde kalalım." diye konuştu.

Sosyal destek ödemesini jandarma dağıttı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mağdur vatandaşlara verilen biner liralık destek ödemeleri ve düzenli merkezi sosyal yardımlar, hak sahiplerine jandarma ekipleri tarafından kırsal mahallelerde evlerinde ulaştırılıyor.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde PTT aracılığı ile hane başına verilen biner lira ödemesi ile yaşlı, engelli aylığı gibi yardımlar, vatandaşların PTT şubelerinde yoğunluk oluşturması üzerine koronavirüs önlemleri kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan iki ekip tarafından hak sahiplerine veriliyor.

Sosyal yardımlardan faydalanan 115 hak sahibine paraları, jandarma ekipleri tarafından teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Jandarma Kavak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title