Haberler

Konya'daki esrarengiz Amerikalı, bomba paniğine neden oldu

Güncelleme:

Konya'da yoldan geçen bir vatandaş, telefon konuşmasına denk geldiği ABD'linin bomba ve patlama gibi kelimeler kullandığı iddiasıyla polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri herhangi bir bulguya rastlamadı. Gizemli ABD'li kentte kısa süreliğine bomba paniğine neden oldu.

Konya'da, izinsiz olarak Altınapa Baraj Gölü'ne balık bıraktıktan sonra paniğe neden olan ABD'li Chesterr Juall'ın (60), bu kez de bomba paniğine neden oldu. Yoldan geçen bir kişi, iddiaya göre Juall'ın telefonla konuştuğu kişiye konteyner, bomba ve patlatma gibi kelimeler kullandığı duyması üzerine polisi aradı. Olay yerine gelen polis, herhangi bir bulgu ve şüpheli duruma rastlamayınca Juall'ı kaldığı otele gönderdi.

Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Mevlana Caddesi'nde meydana geldi. Yoldan geçen bir genç, telefonla İngilizce konuşan kişinin iddiaya göre konteyner, bomba ve patlatma gibi kemiler kullanması üzerine polisi arayıp durumu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye aralarında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

POLİS HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLAMADI

Sokağa çıkma kısıtlamasının başlaması nedeniyle eşgale uyan şüpheli aynı caddenin sonundaki Alaaddin Bulvarı'nda yakalanıp durduruldu. İhbar eden genç de şüpheliye tespit etti. Şüphelinin yapılan kimlik kontrolünde 27 Nisan Pazartesi günü taksiyle Beyşehir Gölü'ne giderken, yol üzerinde bulunan Altınapa Barajı'nı balık bırakan ABD uyruklu Chesterr Juall olduğu ortaya çıktı. Polis, herhangi bir bulgu ve şüpheli duruma rastlamayınca Juall'ı kaldığı otele gönderdi.

Konya'daki esrarengiz Amerikalı, bomba paniğine neden oldu

"POLİSİ ARAYIP VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM"

İhbarı yapan genç ise "Sarraflar Yeraltı Çarşısından döndükten sonra ilgili şahsa rastladım. Şüpheli konuşmaları üzerine polisi aramak istedim. Konuşma içeriğinde; bomba, patlatma, nereye bırakılacağı, emniyet güvenliği gibi kelimeler geçiyordu. Polisi arayıp vatandaşlık görevimi yerine getirdim" dedi.

İZİNSİZ BALIK BIRAKTIĞI İÇİN 10 BİN TL CEZA

Chesterr Juall'a, baraj gölüne izinsiz balık bıraktığı için 10 bin TL para cezası uygulanmış ve bıraktığı japon balıklarının ise yapılan arama çalışmalarında izine rastlanılmamıştı. Sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan Juall'ın, mahkemedeki ifadesinde balıkları petshoptan aldığını, özgürlüklerine kavuşturmak için barj gölüne bıraktığını söylediği öğrenildi. Juall'in, 2015 yılında İstanbul'da kaldığı otelde, kadın görevliye 'cinsel istismara teşebbüs' suçundan yargılanıp, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, 14 Temmuz 2016 günü, 'yurt dışına çıkış yasağı' konularak tahliye edildiği öğrenildi. O tarihte kaldığı otel odasında, çok sayıda bilgisayar ve bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (12)

TRABZONLU DURSUN ALİ:

AMERİKALI DEĞILDE BU KONYALILAR ÇOK CİNS, GELİVİR GİDİVİR DİYE BİR DİL KONUSURLAR VE ÇOK PİS KOKARLAR. 10 YIL ORADA MEMURLUK YAPTIM, YAPMAZ OLSAYDIM.

12
11
yanıtYanıtla
mehmet:

zavallısın zavallı allahım seni bildigi gibi yapsın

yanıt4
yanıt3
konyali:

bir konyali olarak seni onayliyorum kardesim.

yanıt7
yanıt3
Çinli dursunali:

İlla burada mı yazman gerekiyordu utandirdin beni hemşehrim ayıp ettin yakışmaz bize

yanıt3
yanıt3
2010-2011 sampiyonu fenerbahce:

Sen hamsi kokarken iyi

yanıt1
yanıt0
Abaküs:

Sen kendi kokunu başkasına ait sanmışsındır dümbükali. Senden memur falan olmaz insan bile değilsindir sen çek patilerini klavyeden.

yanıt1
yanıt0
konyaliii:

konyalılar cinsmi ? sen cinsin cinsin ve malın bayrak tutanısın. ah bunları burda memurken GELİVİRDİYİNDE DİYEYDİN ilgilenirdim seninle. koku kısmına gelince kendi kokunu alıştıgından o koca burnun karıstırmısın sen

yanıt3
yanıt0
Ekrem:

Bu Amerikali sıkıntılı bir tip. Bir insanin odasinda bomba duzenekleri bulunuyorsa bunun normal oldugunu düşünmek neyin kafasi. Bu adamin şüpheli hareketleri de var ustelik. Umarim bu adam takipte dir. Ulkemizde cok sayida yabancinin ajanlik ve misyonerlik yaptigini bu amacla bulunduklarina inaniyorum. Bir ev alan bir yatirim yapan rahatlikla Turkiyede oturum alabiliyor. Bu işlerin biraz daha sıkı olmasi lazim gibi.

11
0
yanıtYanıtla
atilla iskender:

Memleket yol geçen hanına döndü. Herif daha önce sarkıntılıktan gözaltına alınmış ve üstelik otel odasında bomba malzemeleri bulunmuş. Sonra da elini kolunu sallaya sallaya hala Konya''da gezebiliyor. Ulan elin amerika''lısının Konya gibi bir şehir''de ne işi olur ki zaten? Kesinlikle peşini bırakmamak lazım bu işin. Bu kel gavur tekin birine benzemiyor.

7
0
yanıtYanıtla
Ali Erdogan:

İşi ciddiye alinmali önce göle balik bombadan bahsetme birşeyler olmadan bu adami gerekirse işkence konuşturun Amerika’da olsa saniyormusunuz böyle bir şey olmamiş gibi ??

yanıt4
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title