Haberler

Konya bomba paniğine neden olan Amerikalıyı konuşuyor! Sık sık otel değiştirdiği ortaya çıktı

Güncelleme:

Konya'da, izinsiz olarak Altınapa Baraj Gölü'ne balık bırakmasıyla gündeme gelen, bugün de bomba paniğine neden ABD'li Chesterr Juall'ın kentte sık sık otel değiştirdiği ve çoğu zaman günlerce odasından çıkmadığı ifade edildi. Juall'in dışarı çıktığında ise tutarsız hareketler sergileyip kendi kendisine konuştuğu öğrenildi.

ABD uyruklu Chesterr Juall, 27 Nisan günü kaldığı otelden taksiye binip şoföre Beyşehir Gölü'ne gitmek istediğini söyledi. Taksi, yol üzerindeki Altınapa Baraj Gölü'ne geldiğinde Juall, şoförden aracı durdurmasını istedi.

Chesterr Juall, sırt çantasından çıkardığı bir naylon torba içerisinde bulunan ve tül kuyruk Japon balığı olarak bilinen 20 kadar balığı barajın sularına bıraktı. Bu sırada taksi şoförü de Chesterr Juall'ın balıkları baraj sularına bırakırken görüntülerini sosyal medya üzerinde canlı yayın yaparak takipçileriyle paylaştı.

Şoförün bir arkadaşı ise bu anları görüp, durumu Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu'na bildirdi. Federasyon yetkililerinin ihbarı üzerine videoyu inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Chesterr Juall'ın barajdaki balıklar için biyolojik bir çalışma yapmış olabileceğinden, virüs veya mikrop bulaştırmasından şüphelenip, polis eşliğinde kaldığı otele gitti. Chesterr Juall'a barajda izinsiz balıklandırma yapmaktan adli işlem yapılırken, 10 bin lira da idari para cezası kesildi. Konya emniyeti Chesterr Juall'i şüphe üzerine adliyeye sevk etti. Juall burada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu, İl Tarım Müdürlüğü ve KOSKİ ekipleri yaklaşık 4 gün barajda bırakılan balıkları aradı, bir sonuca ulaşılamayınca aramalar sonlandırıldı.

Konya bomba paniğine neden olan Amerikalıyı konuşuyor! Sık sık otel değiştirdiği ortaya çıktı

YİNE ORTAYA ÇIKTI

Bugün saat 01.00 sıralarında yine ortaya çıkan Juall, bu kez de bomba paniğine neden oldu.Mevlana Caddesi'nde yoldan geçen bir genç, telefonla İngilizce konuşan kişinin iddiaya göre konteyner, bomba ve patlatma gibi kelimeler kullanması üzerine polisi arayıp durumu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye aralarında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sokağa çıkma kısıtlamasının başlaması nedeniyle eşkale uyan şüpheli aynı caddenin sonundaki Alaaddin Bulvarı'nda yakalanıp durduruldu. İhbar eden genç de şüpheliye tespit etti. Şüphelinin yapılan kimlik kontrolünde Chesterr Juall olduğu ortaya çıktı. Polis, herhangi bir bulgu ve şüpheli duruma rastlamayınca Juall'ı kaldığı otele gönderdi.

İhbarı yapan genç ise ''Sarraflar Yeraltı Çarşısı'ndan döndükten sonra ilgili şahsa rastladım. Şüpheli konuşmaları üzerine polisi aramak istedim. Konuşma içeriğinde; bomba, patlatma, nereye bırakılacağı, emniyet güvenliği gibi kelimeler geçiyordu. Polisi arayıp vatandaşlık görevimi yerine getirdim'' dedi.

SIK SIK OTEL DEĞİŞTİRİYOR

Baraj Gölü'ne balık bırakma olayının ardından kaldığı otelden tartışıp ayrılan ve sık sık otel değiştirip, Mevlana Müzesi'nin yakınındaki otellerde kalan Juall'in, çoğu zaman günlerce odasından çıkmadığı, dışarı çıktığında tutarsız hareketler sergileyip kendi kendisine konuştuğu öğrenildi.

Chesterr Juall'in, 2015 yılında İstanbul'da kaldığı otelde, kadın görevliye 'cinsel istismara teşebbüs' suçundan yargılanıp, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, 14 Temmuz 2016 günü, 'yurt dışına çıkış yasağı' konularak tahliye edildiği öğrenildi. O tarihte kaldığı otel odasında, çok sayıda bilgisayar ve bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğu bildirildi.

Konya bomba paniğine neden olan Amerikalıyı konuşuyor! Sık sık otel değiştirdiği ortaya çıktı

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri Konya Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (28)

CEM:

Ajan olduğu belli. Niye bunca zaman bu ülkede?Geliri neredenmiş. Nasıl geçiniyor?Bu kadar tolerans niye?Bu ülke yol geçen hanı mı?Aynısını bir Türk vatandaşı ABD de yapsa şu anda kendisini Guantanamo üssünde terörist esir olarak bulurdu. Oradamısınız yetkililer. Bunun gibi olaylar yıllardır ciğerimizi yakıyor.

12
0
yanıtYanıtla
Sarı ve kırmızı:

Beynelmilel ajan... Derinlemesine incelenmeli ve kaçmasına fırsat verilmemelidir. Tadı kaçtı bu işin...

11
0
yanıtYanıtla
Terbiye Gerekli:

Rahip mi diye sorun once yine başımız ağrımasın

10
1
yanıtYanıtla
Gerçek:

Şimdi ben bu habere nediyeyim. Yani bu ülke ajanları barındırmak mı ZORUNDA, ÜLKEMİZE ALMAK MI ZORUNDA, bu şahıs ya mosad ajanı yada cianin ajanı başka bir açıklaması yok. Bu arada bizim MİT NE işe yarıyor, ne YAPIYOR AYAKTA MI UYUYOR??? Bu adamı derhal tutuklamaları lazım aynı zamanda güzel bir sorguya çekmeleri lazım. Bir abd li Konya da? İlginç doğrusu. Neden Marmaris, mersin bodrum, Antalya değil de Konya. Dinozor mu arıyormuş, tarihi mi arıyormuş, zaten tüm ajanlar böyle ülkemize sızıyor bunlara giriş izni nasıl veriliyor aklım hala ermiyor. Yani belliki ortalığı karıştırmak için gelmiş. Yani benim aklım bile buna erixorsa MİT NE İŞE YARIYOR?

9
1
yanıtYanıtla
BiZi AHMAK Mi SANDIN-3:

500 ile sınırlı olan yere yine bir 655 yazi karakterli yorum. La icerdeki, sana kil olmaya basladim bilesin. Türkce yine REZALET. . . ''Almak mi zorunda''ya amma güldüm haaaa. ''Eğitici Boyama Kitabı Alfabe'' kitabini tavsiye ediyorum; kargosuz 16 Lira 83 kurus, valla ayrandan ucuz beyaaa. Bu iyiligimi unutma e mi.

yanıt1
yanıt3
Gerçek:

Türkçe kelimelerin arasın da la ma geçmez eğitici Boyama kitabı alfabe nedir, böyle bir espiriyi sen git başkasına yap. Ayrıca Türkçe laf söz ettirmem. Sen kendi yazdıklarına bu bak iç anadolulu kiro seni. Cebinde kuruşla hava atarsın. Bende buna amma güldüm be.

yanıt1
yanıt2
BİZİ AHMAK Mİ SANDIN-4:

La denyo GERÇEK. . . . Benimle laf dalasina girersen sen kaybedersin, kaybetmeyi hazmedemedigin icin de yazdiklarimi görücüye cikartmazsin biliyorum. Tipki hükümet gibisiniz alayiniz burada. Isinize gelmeyene engel koymak. Sen önce 500 harf karakterli yere nasil 650-670 karakterle yorum yapabiliyorsun onu acikla. . . Hacker olamazsin, yemezler. Git önce önerdigim kitaba calis, iyice bir ögren hepsini, sonra tekrar yaz, Türkcenin düzelip düzelmedigini anlatirim sana. . . Öyle icerden de hava atma!

yanıt0
yanıt1
BİZİ AHMAK Mİ SANDIN-5:

La dangalak, niye güldüm? Zira yurdisinda dogup büyüyen kisilerin yüzde doksani bile senden iyi konusup yazar. Her ne kadar ''o tsaman sen te pitzdensin'' deseler bile, yani kelime ve eklerin yerini biliyorlar. Senin yazdigin ise ''ALMAK ZORUNDA MI'' olacakti, gülmek yerine bir Türkce katiline aglasaydim daha iyiydi aslinda ama gözpinarlarim gözlerimi nemlendirmek icin gözyasini zor tedarik ediyor. . .

yanıt0
yanıt0
Mekanci:

Sinir dişi edin gitsin

10
0
yanıtYanıtla
Hekimoğlu:

Aynı hareketi biz ABD de yapsak çoktan hapsi boylamıştık. Sınır dışı edin ülkesinde yapsın yapacağını.

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title