Haberler

Samsun'da sokağa çıkma kısıtlamasının dördüncü gününde sessizlik hakim

Güncelleme:

Samsun'un Havza ve Kavak ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim oldu.

Samsun'un Havza ve Kavak ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim oldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasının dördüncü gününde Kavak'ta cadde ve sokaklar boş kaldı.

Kaymakam İbrahim Engin Şenay, yaptığı açıklamada, sokağa çıkma kısıtlaması süresince Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri ile polis, jandarma, belediye zabıta ve temizlik ekiplerinin görev başında olduğunu belirtti.

Vatandaşların kısıtlamaya uyarak evlerinden dışarı çıkmadığını ifade eden Kaymakam Şenay, cadde ve sokakların yanı sıra Kavak-Asarcık ve zaman zaman trafik sıkışıklığının görüldüğü Samsun-Ankara kara yollarında da sessizliğin hakim olduğunu kaydetti.

Sokağa çıkma kısıtlamasının dördüncü gününde Havza'da ise cadde, sokak ve kara yolları boş kaldı.

Kısıtlamanın son gününde boş kalan sokaklarda Havza Belediyesi tarafından dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları yapıldı.

Zabıta ekipleri ekmek fırınları ile ekmek satışı yapan araçlar ve tatlı satışı yapılan iş yerlerini denetledi. Yapılan denetimlerde genel hijyen ve koronavirüs tedbirleri konusunda işletmeciler uyarıldı.

Veteriner Hizmetleri Birimi tarafından da belirli noktalarda sokak hayvanları besleme noktalarına mama ve su bırakıldı.

Kısıtlamanın son gününde Havza Vefa Sosyal Destek Grubu'nca 18 talep karşılanırken dört günlük kısıtlama süresince 72 talep karşılanmış oldu.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, yaptığı açıklamada, Havza genelinde kısıtlamaya uyulduğunu söyledi.

Vatandaşlara evden çıkmadıkları için teşekkür eden Özdemir, "Temizlik İşlerimiz, Zabıta Müdürlüğümüz ve Veteriner Hizmetlerimiz çalışmalarına ve denetimlerine aralıksız devam edecek. Unutmayalım yapılan her şey halkımızın sağlığı için. Havza'da sokağa çıkma yasağına uyma oranı oldukça yüksek. Teşekkürler Havza. Bu vesile ile tüm halkımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik eder, milletimize hayırlar getirmesini temi ederim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Havza Kavak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title