Haberler

Pandemi vazgeçiremedi, liseliler noktayı koyacak

Güncelleme:

15-18 yaş arasındaki 18 lise öğrencisinin "Her yıl bir kadın sorununa Nokta Koyuyoruz" sloganıyla gerçekleştirdiği 'Şiddete Nokta Koy' projesinin konferansı bu sene koronavirüs salgını sebebiyle sosyal medyaya taşındı.

15-18 yaş arasındaki 18 lise öğrencisinin "Her yıl bir kadın sorununa Nokta Koyuyoruz" sloganıyla gerçekleştirdiği 'Şiddete Nokta Koy' projesinin konferansı bu sene koronavirüs salgını sebebiyle sosyal medyaya taşındı. Nokta Koy Zirvesi bu sene 28-31 Mayıs tarihleri arasında Instagram'dan canlı yayınlanacak.

15-18 yaş arasındaki 18 lise öğrencisi zaman zaman gündeme gelen şiddet olayları için farkındalık çalışması yaparak 'Şiddete Nokta Koy' projesi ile okulları dolaşma kararı aldı. Bugüne kadar 4 binden fazla öğrenciye ulaşan

Açı Lisesi öğrencileri projede eğitim verdiği gönüllüler ile birlikte zinciri genişleterek farklı okullarda milenyum kuşağının yapabileceklerini anlatılıyor. "Her yıl bir kadın sorununa Nokta Koyuyoruz" sloganıyla düzenlenen proje kapsamında yılda bir kez 'Nokta Koy Zirvesi' adında konferans düzenleyen öğrenciler; bu sene koronavirüs salgını sebebiyle konferansı sosyal medyaya taşıdı.

Yapılan bilgilendirmede; 28-31 Mayıs tarihleri arasında Instagram Live'da (@siddetenoktakoy sayfasında) daha fazla insanı bir araya getirerek fark oluşturacaklar. Nokta Koy Zirvesi'ni dört gün boyunca, her gün saat 17.00-18.00 arasında, "Kadının Görünmezliğine nokta koy" teması ile gerçekleştirecek.

Konferansa farklı sektörlerden önemli isimler katılacak

Düzenlenen konferansa bu sene; Türkiye'deki sayılı müzik prodüktörlerinden Cansu Kurtçu, BG Hukuk Bürosu kurucularından başarılı avukat Begüm Gürel, 'Yeni Nesil Ödüllendirme Sistemi' Momento'nun kurucusu Zeynep Dağlı Kastro, 2008 yılında Türkiye Oto Drag Yarışlarında Türkiye'nin ilk ve tek kadın şampiyonu olan Sıdıka Başkara, Sarıyer ve Kağıthane'de Devlet Hastanelerinde başhekimlik yapmış olan Doç. Dr. Gülsen Meral, Türkiye'nin ilk ve tek kadın stand-up grubu olan Çok da Fifi'nin kurucularından Hande Yögen, 'Kasap Kadın' Semrah Doğan, Nepal'deki Mera Peak'a tırmanan ilk Türk kadını Berrin Yıldızoğlu, İngiltere'de verilen, Çocuk Evlilikleri ile Mücadele Ödülü sahibi The Nada Foundation'ın kurucusu, aktivist Nada Al-Ahdal, reklam sektörünün önde gelen isimlerinden ve GittiGidiyor kampanyası stratejisti Can Çalışkan, Fazıl Say tarafından 'dahi' olarak adlandırılan, çeşitli uluslararası tanınmış orkestraların genç orkestra şefi Nil Venditti, tamamı kadınlardan oluşan yaylı çalgılar orkestrası Ancyra Ensemble'ın kurucusu Emel Özer, Forbes dergisi tarafından son yılların en başarılı 50 kadın liderinden biri seçilen başarılı CEO Esen Tümer, 'Yapabilirsin' kitabıyla ünlü gazeteci-sunucu Tuluhan Tekelioğlu, Dünyaca ünlü Türk neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede, haber spikeri ve kadın hakları savunucusu Ece Üner, siyasal bilgilerde okurken 'Türkiye Güzeli' olan, bağımsız güçlü kadını içselleştiren oyuncu Pınar Altuğ katılacağı açıklandı.

Ayrıca çeşitli konularda toplumun nabzını tutan Türkiye Raporu ekibinden İlkem Gök ve Güvenç Kutlusoy ile 'Adım Adım', 'Açık Açık' gibi sivil toplum platformlarının kurucusu olan Sosyolog Doç. Dr. Itır Erhart, kadın üzerine yapılan anketleri analiz edecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title