Haberler

Doğum yaptığı gerekçesiyle taksiden indirilen kadının ailesine yardım yapılacak

Güncelleme:

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde dün doğum yaptığı gerekçesiyle taksiden indirilen kadın ve ailesine, 1 yıl süreli ekonomik destekte bulunulması ve ev koşullarının düzenlenmesi için çalışma başlattı.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, taksi sürücüsü M.B'nin doğum yaptığı gerekçesiyle taksisinden indirdiği kadın için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü harekete geçti.

Müdürlükten yapılan açıklamada, dün basın yayın organlarında çıkan haberler doğrultusunda, Suriye uyruklu Ayşe Haşim ve eşi Mahmut Haşim'in ikametlerinde ziyaret edildiği, yaşanan üzücü olayla ilgili olarak "geçmiş olsun" dilekleri iletildiği belirtildi. Türkçe bilmedikleri için Mahmut Haşim'in eniştesi tercümanlığında yapılan ziyarette, ailenin durumu hakkında bilgi alındığı aktarıldı.

1 YIL SÜRELİ DESTEK SAĞLANACAK

Açıklamada, şunlar kaydedildi :"Eş Mahmut Bey'in gündelik işlerde çalışarak ihtiyaçlarını karşıladıkları bilgisi öğrenilmiştir. Ayşe Haşim, eşiyle olan bu evliliğinden 2016 yılında Muhammed, 2017 yılında Abdullah ve bu yıl da Ömer isimli çocuklarının dünyaya geldiğini ifade etmiştir. Ayşe Haşim, kendisinin ve bebeğinin durumunun iyi olduğunu belirtmiş, ev koşullarının yetersiz olduğunun görülmesi üzerine aileye Müdürlüğümüz tarafından 1 yıl süreli ekonomik destek ve ev koşullarının düzenlenmesiyle ilgili destek sağlanması yönünde çalışma başlatılmıştır."

Görüşme esnasında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesine Dair Kanun kapsamında aileye gerekli bilgilendirme de yapıldığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Suriye uyruklu Mahmut Haşim, hamile olan eşi Ayşe Haşim'in sancılanması üzerine, hastaneye götürmek için çağırdığı taksiye bindiklerini, taksi sürücüsü M.B'nin, eşinin doğum yapmak üzere olduğu iddiasıyla kendilerini araçtan indirdiğini iddia ederek şikayetçi olmuştu. Şikayet sonrası taksi sürücüsüne ev hapsi cezası verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çayırova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title