Haberler

İspanya'da sağlık çalışanlarının eylemleri devam ediyor

Güncelleme:

İspanya'da sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelenin devam ettiği bugünlerde sağlıkta kamu kuruluşlarının güçlendirilmesi için eylem yaptı.

İspanya'da sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelenin devam ettiği bugünlerde sağlıkta kamu kuruluşlarının güçlendirilmesi için eylem yaptı.

Başkent Madrid'de hastane binaları önüne çıkan sağlık personelleri, çalışma şartlarında iyileşme ve kamu hastanelerinin güçlendirilmesini istedi.

Sağlık çalışanları, "Toplumumuzun iyiliği için şimdi birlikte mücadele zamanı" çağrısı yaptı.

Sağlık çalışanlarının bağlı olduğu dernekler, "Kaliteli ve koruma altında bir kamu sağlık sistemi ve onurlu çalışma şartları, halka her zaman daha iyi hizmet verecektir." açıklamasında bulundu.

Kovid-19'un başlamasından bu yana ikinci kez eylem yapan ve sorunlarının yeni olmadığın aktaran sağlıkçılar, özellikle salgına karşı mücadelenin büyük önem arz ettiği bugünlerde personel sayısının artırılması ve sözleşmelerin yenilenmesi gerektiğini savundu.

Kovid-19'dan hayatını kaybedenler için iki dakikalık saygı duruşunda da bulunan sağlık sektörü çalışanları, maske ve eldiven takarak, sosyal mesafeye de özen gösterdi.

İspanya'da resmi verilere göre bu zamana kadar 53 binden fazla sağlık çalışanına Kovid-19 bulaşırken, 76'sı hayatını kaybetti.

Ülkede Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 27 bin 127 olurken, vaka sayısı 239 bini geçti.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Madrid Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title