Haberler

Afyonkarahisar'daki termal otellerin 1 Temmuz hedefi

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ZAFTODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gümüşhan, Afyonkarahisar'daki termal otellerin Sağlıklı Turizm Belgesini alarak 1 Temmuz'da hizmet vermeye başlamayı hedeflediğini bildirdi.

Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ZAFTODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gümüşhan, Afyonkarahisar'daki termal otellerin Sağlıklı Turizm Belgesini alarak 1 Temmuz'da hizmet vermeye başlamayı hedeflediğini bildirdi.

Gümüşhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak faaliyetlerini durduran kentteki 5 yıldızlı termal otellerde, normalleşme adımlarıyla yeniden açılmak için hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Otellerin alması gereken Sağlıklı Turizm Belgesi için 132 kriter olduğunu dile getiren Gümüşhan, şöyle konuştu:
"Mart ayının ortalarında yayınlanan genelge ile termal otellerin spa bölümleri kapatıldı. Afyonkarahisar da termal oteller açısından önemli bir bölge. Buradaki otellere gelen misafirler termal için geliyor. Burada deniz, kum, güneş yok. Yayınlanan genelgeden sonra otellerimiz boşaldı. Bizler de otellerimizi kapattık ama salgın sürecini dikkatli bir şekilde takip ettik. Mayıs ayının sonunda açıklanan normalleşme adımları ve genelge ile otellerin açılmasına karar verilince bizler de hazırlık yapmaya başladık. Sağlık turizmi olarak geçen termal otellerin alması gereken belge var. Sağlıklı Turizm Belgesi alınması lazım. Bu belgenin alınabilmesi için 132 kriterin sağlanması gerekiyor."

Gümüşhan, Afyonkarahisar'daki termal otellerin hepsinin sağlık turizmi belgesini almak için gerekli başvurularını yaptığını anlattı. Termal otellerin hazırlıklarının devam ettiğine dikkat çeken Gümüşhan, "Yapılacak fiziki önlemler, prosedürlerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların tamamlanma süreci 20 Haziran'ı bulur. Otellerimizin hizmet vermeye başlaması da 1 Temmuz olur diye umuyoruz. Otellerimiz sağlık açısından tüm önlemleri almasının ardından hizmet vermeye başlayacak." diye konuştu.

Gümüşhan, Kovid-19 salgını dolayısıyla otellerde alınacak tedbirler için personelin eğitimden geçirileceğini belirterek, gelen misafirlere de bilgilendirmeler yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Termal Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title