Haberler

Acil Durum Hastaneleri koronavirüs hastalarını kabul etmeye başladı

Güncelleme:

açıklamalarda bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastaneler hakkında şunları söyledi: "Burada öncelikli olarak salgın hastalarına bakacağız.

açıklamalarda bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastaneler hakkında şunları söyledi:

"Burada öncelikli olarak salgın hastalarına bakacağız. Daha sonrasında acil ve acile yakın branşların olduğu, yoğun bakım ağırlıklı veya böbrek yetmezliği ağırlıklı, acil ağırlıklı hastaların hizmet alacağı bir alan olacak. 1008'er yatağıyla hastanelerimiz hizmete devam edecek. Tabii sağlık turizmi de buralarda hizmet vereceğimiz öncelikli alanlardan bir tanesi. Çünkü her iki hastanede havaalanları var. Burada kalma misafirhanede olduğu için sağlık turizmini de burada yürüteceğiz. Kamu açısından bu çok büyük avantaj. Bunun yanında eğer afet veya acil durum olduğu zamanda hem hastaların buradan şehir dışına naklini hem de dışarıdan gelecek destek hizmetlerinin buraya gelmesi anlamında çok büyük avantajı var. Bu hastanelere İstanbul olarak çok ihtiyacımız vardı."

"HAZİRAN'IN ORTASINDAN İTİBAREN DE DİĞER KOVİT-19 HASTALARIMIZIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BU HASTANELERDE OLACAK"

Kemal Memişoğlu, koronavirüs hastalarına  nasıl hizmet verileceği konusunda ise, şöyle konuştu:

"Özellikle salgın aşamasında son 2 ayda İstanbul'da 6 bin 30 tane yatak ilavesi oldu. 1666 tane olan üçüncü seviye yoğun bakım yataklarını biz yüzde 60 oranında artırarak milletimizin hizmetine sunmuş durumdayız. Bu çok büyük bir başarı. Şu anda bu hastanelerimizde öncelikli olarak diğer hastanelerimizdeki tanısı konulacak, poliklinikte veya acilde bakılmış hastaları buraya yönlendirerek yatırıyoruz. Şu anda yoğunluk anlamında yeni başlıyor. Ama ayın 15'inden sonra, özellikle önümüzdeki haftadan itibaren buraya hasta alımını daha çok yoğunlaştıracağız. Şu anda Sancaktepe İlhan Varank'taki ve Çekmeköy Devlet Hastanesi'ndeki hastaları buraya naklediyoruz. Bir süre sonra da diğer hastanelerimizin kovit serbest hale gelmesi için de bu hastaları da ayın 10'undan sonra buraya nakledeceğiz ve böylece diğer hastaneleri tam manasıyla normal işlemelerini yapabilir hale getireceğiz. Yeşilköy de aynı şekilde, öncelikle Bakırköy Sadi Konuk'taki salgında pozitif olan hastalarımızı oraya alıyoruz. Daha sonra da Bağcılar, Bahçelievler'i alacağız. En son aşamada da Haziran'ın ortasından itibaren de diğer kovit-19 hastalarımızın büyük çoğunluğu bu hastanelerde olacak."

"SANCAKTEPE'YE 700, YEŞİLKÖY'YE 698 PERSONEL ATADIK"

Memişoğlu, acil durum hastanelerindeki personel sayısıyla ilgili olarak, "Şu ana kadar 2 ayda 6 tane hastane binası faaliyete geçirildi. Altyapı olarak şu anda Türkiye'de ve İstanbul'da dünyanın standartının üstünde altyapılarımız oluşmuş durumda. Personel anlamında da Bakanlığımız birçok elaman atamıştı daha önce, şu anda da Sancaktepe'ye 700, Yeşilköy'ye 698 personel atadık. Bunları daha geliştireceğiz, sayılarını daha da artıracağız. Bu hastaneleri İlhan Varank ve Sadi Konuk ile eşleştirdiğimiz içinde buradaki personel veya hizmet eksiklikleri onlar tarafından tamamlanacak" dedi.

"DAHA VİRÜS GELMEDEN PROAKTİF HAREKET ETTİK"

Prof. Dr. Memişoğlu, pandemi sürecinde İstanbul'da yapılan çalışmalar konusunda ise şunları söyledi:

"Bulaşıcılık özelliği yüksek olan bu koronavirüs ülkemize 10 Mart'ta geldiğinden itibaren İstanbul'da biz bununla mücadeleye hazır halde başladık. Daha ülkemize virüs gelmeden biz esasında virüs salgınını nasıl yöneteceğimiz konusunda bir planlamayı yapmıştık İstanbul'da. Onun için biz bazıları 'İtalya olur muyduk' dediği zaman da biz bunun olmayacağını sağlıkçılar olarak, üst yönetim olarak biliyorduk. Biz daha virüs gelmeden proaktif hareket ettik. Hangi hastaneyi, hangi kliniği nasıl boşaltacağız, hangi hastaneleri salgın hastanesi yapacağı hepsini planlamıştık. Bu planlamalarımız doğru öngörülerle yapıldığı için de başarılı oldu" şeklinde konuştu.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title