Haberler

İstanbul'da sosyal mesafe unutuldu! İşçilerden tehlikeli eylem

Güncelleme:

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle 2 ay önce üretimi durduran bir ayakkabı fabrikasında çalışan işçiler, 2 aylık süre zarfından maaşlarının ödenmediğini iddia ederek fabrika önünde eylem yaptı. İşçilerin eyleminde çalışanların maske takmadığı ve sosyal mesafeye uymadı görüldü.

Dünyayı etkisi altına alan ve 11 Mart'ta Türkiye'de görülen yeni tip koronavirüs salgınına (Kovid-19) karşı alınan önlemler in birçoğu 1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında sona erdi. Bu kapsamda; üretime ara veren fabrikalar da 2 aylık aranın ardından yeniden faaliyete geçti.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde de iki ay aradan sonra yeniden üretime başlayan bir fabrikanın, bu süre zarfında işçilerin maaşlarını ödemediği iddia edildi. Protesto amaçlı eylem düzenleyen işçilerin ise sosyal mesafeyi korumaması dikkat çekti.

İstanbul'da sosyal mesafe unutuldu! İşçilerden tehlikeli eylem

MASKE TAKMADILAR, SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

Mahmutbey Mahallesi Atlas Caddesi üzerinde bulunan ayakkabı fabrikası, koronavirüs nedeniyle fabrikada çalışan işçiler fabrikanın kapalı olduğu sürede maaşlarının ödenmesi koşuluyla 2 ay önce üretimi durdurdu. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte fabrika Haziran ayının başında açıldı. Fabrikaya gelen işçiler, izinli oldukları 2 ay süre zarfında paralarını alamadıklarını iddia ederek fabrika önünde eylem yaptı. Fabrika yöneticilerini protesto eden yaklaşık grubun sosyal mesafeye uymadığı, bazı çalışanlarında maske takmadığı görüldü.

İstanbul'da sosyal mesafe unutuldu! İşçilerden tehlikeli eylem

"PARAMIZI VERSİNLER İŞ BAŞI YAPACAĞIZ"

Fabrika çalışanı Mehmet Bulat, "Bize paramızı versinler hemen gidip iş başı yapacağız. Mayıs ayını yatırmadılar. Bir de bize 20 gün borçlu olduğumuzu söylediler" dedi. Kemal Dalkır ise, " 'Ayın birinde iş başı yapılacaktır' diyerek bizi buraya getirdiler. Geldik iş yerine ancak maaşlarımızı alamadık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmutbey Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title