Haberler

Kamu bankalarının yeni konut kredi paketine yüzde 20'ye varan indirimlerle destek

Güncelleme:

Kamu bankalarının yeni konut kredi paketine yüzde 20'ye varan indirimlerle destek

İSTANBUL, (DHA)-Koronavirüs gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilerken, kamu bankalarının yeni destek paketi kapsamında konut kredi faizlerini düşürmesiyle gayrimenkul sektörü yeniden hareketlenmeye başlıyor. Kampanyanın hem oturumcuya hem de yatırımcıya moral vereceğini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 'kampanya pandemi sonrasında sektörümüzü canlandıracak' dedi. Sur Yapı yeni kredi paketine tüm projeleriyle destek verdiğini, özellikle sıfır ve birinci el konutlar için kampanya kapsamında 15 yıla varan vade ile ilk 12 ay ödemesiz, aylık yüzde 0.64 faizle finansman sağlanacağını duyurdu. Kampanya dahilinde kişi başına verilecek kredi miktarının İstanbul projelerinde azami 750 bin TL olacağı da belirtildi.

Kamu bankalarının yeni destek paketine Sur Yapı, İstanbul'un iki yakasında, 10 ilçede farklı konseptlerden oluşan 13 konut projesi ve kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Projesi ile destek olduğunu açıkladı. Sur Yapı vatandaşlara tasarruflarına dokunmadan bir yıl sonra ödemeye başlayacakları fırsatlar sunduğunu bildirdi. 'Evini seç taksitleri 13. ayda ödemeye başla' kampanyası kapsamında İstanbul ve Antalya'daki projelerden evini beğenenlerin, uygun vade oranıyla ve 13. ayda başlayan kredi ödemeleriyle ev sahibi olabileceğine dikkat çekildi.

'KAMPANYA PANDEMİ SONRASINDA SEKTÖRÜMÜZÜ CANLANDIRACAK'

Kampanyanın hem oturumcuya hem de yatırımcıya moral vereceğini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 'Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 salgınıyla geçirdiğimiz süreçte tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörümüz de olumsuz etkilendi' dedi ve ekledi: 'Pandemi süreci hem sağlık hem de ekonomi açısından bu zamana kadar insanlığın hiç deneyimlemediği bir süreç haline geldi. Hem hükümetimiz hem de Sağlık Bakanlığımız bu pandemi sürecini dünyada en iyi yöneten ülkelerden birisi oldu şüphesiz. Çok erken ve ciddi tedbirlerle sağlık konusunda son derece başarılı bir yönetim sergilenmiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, bütün emeği geçen sağlık teşkilatımıza herkese minnettarız bu anlamda. Ekonomi yönetimimizin de pandemi sürecinde aldığı hızlı tedbirlerle birlikte krize izin vermeden geçirmemiz sağlandı. Şimdi de ekonomiyi tekrar hızlandıracak tedbirler hızlıca alınıyor.

Bu süreçle birlikte genel ekonominin tamamında aşağı yukarı 3 aylık bir durma hali oldu tabi. Bu bizim sektörümüze de tam manasıyla yansımış vaziyette. Yani inşaatların durması, satışın durması, satış ofislerinin, merkez ofislerinin ve birçok fonksiyonun kapanmış olması 3 aydır ciddi bir duraksama, ciddi bir iş kaybına sebep oldu. Fakat bu dönemin önemli bir artısı aslında yıllardır sektör olarak anlattığımız konforlu yaşam alanları, çevre düzenlemelerinin, uzmanlıkla tasarlanan balkonların, terasların, geniş bahçelerin, ev içi çok fonksiyonlu kullanım alanları gibi hususların ne kadar hayati olduğunun da hep beraber evlerimizde kaldığımız süre boyunca tecrübe edilmesi oldu. Bir anlamda var olan bir ihtiyaçlar dizisi insanlar tarafından tecrübe ile fark edilmiş oldu. İnsanlar ev ile ilgili ihtiyaçlarını evinin nasıl olması gerektiğini daha fazla sorgulamaya başladı, böylece aslında birikmiş daha rafine bir talep oluştu.Şimdi konuttaki yeni destek kredisi ile birlikte bu ertelenmiş talebin sektörümüze ivme katacağına inanıyorum. Kampanya dahilinde biz de Sur Yapı olarak tüm projelerimizde uygulamaya koyduğumuz oldukça avantajlı bir ödeme planı hazırladık. Özellikle sıfır ve birinci el konutlar için avantajlı olan kampanyamız kapsamında 15 yıla varan ve 12 ay ödemesiz, aylık yüzde 0.64 vade imkanı sunacağız.?

'EV ALMANIN TAM ZAMANI!'

Z. Altan Elmas şunları söyledi; 'Şu anda yapı ruhsatlarında yüzde 23.8 azalma, iskanlarda ise yüzde 32,2 azalmanın mevcut olduğunu görüyoruz. Rakamlar, artan talebe arzın yetmeyeceğini ve fiyatların önümüzdeki aylarda artacağını bize gösteriyor. Sadece İstanbul'da site içi konutlarda Ocak- Nisan 2020 dönemi arası yüzde 25 lik bir stok erimesi oldu. Mevduat, altın ve döviz yatırımı ile finansal getiri sağlayanlar, gayrimenkulün en güvenilir liman olduğunun bilincinde, sağlam bir yatırım aracı olan gayrimenkule dönerek ayrı bir fırsat elde edebilecekler.'

'VATANDAŞLAR TASARRUFUNA DOKUNMADAN EV SAHİBİ OLACAK'

Altan Elmas; ' Kampanya dahilinde Antalya projemizde yüzde 10 indirimle satışa sunulan dairelerimizde yüzde 10 peşinat uygulanacak ve kalan yüzde 90'lık kısım ise 0.64 vade uygulanarak 180 ay sabit taksitlendirilecek. Üstelik ilk 12 ay taksit ödemeyerek belirsizlik riskini de ortadan kaldıracak. Antalya projemizde bu ödeme planı için yüzde 10 indirim uygulayacağız. İstanbul projelerimizde ise mevcut kredi imkanlarına ek yüzde 20 indirim veriyoruz. İstanbul'da satışa sunulan projelerimizde yüzde 20'lik peşinat ve kalan yüzde 80'lik kısma ise yüzde 0.64 vade ile 180 ay sabit taksit uygulanacak. Üstelik ilk 12 ay taksit ödenmeyecek. Vatandaşlarımız tasarruflarına dokunmadan bir yıl sonra ödemeye başlayacakları bu imkandan yararlanabilirler.' diye konuştu.

'TÜM DÜNYAYA REFERANS BİR PROJENİN İLK ETABINDA TESLİMLERE BAŞLADIK'

Antalya projesinin, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Altan Elmas; 'Antalya projemiz, Türkiye'nin İstanbul'dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya'nın değerine değer katıyor. Dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. Sur Yapı olarak Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği tüm güçlüklere bu zor süreçte bahane değil, çözüm ürettik. Antalya'da 70 bin kişinin yaşayacağı geleceğin akıllı şehrini inşa etmeye devam ettik. Yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı Park Etabı'nda teslimlere başladık. Sur Cadde ve Turkuaz etaplarımız ise eş zamanlı yükselmeye devam ediyor.Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen projemizin teslimlerine başlamanın gururunu yaşıyoruz' şeklinde konuştu.

'DÜNYANIN HER YERİNDEN VATANDAŞ MEGA PROJEDEN ALIM YAPTI'

Elmas, 'Antalya Projemiz, gerek kentsel dönüşüm modeliyle gerekse akıllı şehir fonksiyonlarıyla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor. Türkiye'nin İstanbul'dan sonra marka değeri en yüksek kenti Antalya'nın değerine değer katarak dünyanın dört köşesinden dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz, satış sürecinde aldığı talep ve kentsel dönüşüm sürecindeki uygulanan model anlamında uluslararası bilinirliğe sahip referans bir proje oldu. İnşa ettiğimiz mega şehir, bugüne kadar Amerika, Kore, Rusya, Almanya, Azerbaycan, Norveç, İngiltere, İran, Katar, Kuveyt, Mısır, Filistin gibi 29 farklı yabancı ülke vatandaşı ve Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Danimarka, Kanada, Yunanistan, Avusturalya, Portekiz gibi 27 farklı ülkede yaşayan Türk vatandaşları projemizden alım gerçekleştirdi.' diye konuştu.

'TAKSİTLERİN ÖDENMESİ BİR YOL SONRA BAŞLIYOR'

Sur Yapı, İstanbul'da teslime hazır projeler de kampanya kapsamında İstanbul'un iki yakasındaki 13 konut projesinde ilk sene taksitsiz ve ara ödemesiz ev sahibi olacak konut alıcılarının, kamu bankaları tarafından açıklanan yeni destek kredisi ile evini alıp taksitleri ödemeye tam bir yıl sonra başlayacağını açıkladı. Sur Yapı şu bilgileri verdi; 'Açıklanan paket kapsamında İstanbul projelerinde kişi başına verilecek kredi miktarı azami 750 bin TL olarak uygulanacak. Yüzde 20 indirimle satışa sunulan tüm İstanbul projelerinde, yüzde 20 peşinat dahilinde ilk 12 ay ödeme yapılmayacak. 13'üncü aydan itibaren kalan yüzde 80'lik kısma ise yüzde 0.64 faizle 180 ay vade uygulanacak. Örneğin; Sultanbeyli'de bulunan ve hemen taşınmaya müsait Gölbahçe Evleri projemizde 150 m² 3+1 bir daire için liste fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Liste fiyatı 900 bin TL olan daire indirim sonrasında 720 bin TL'ye gelmiş oluyor. Bu fiyat üzerinden yüzde 20 peşinat alıyoruz. Kalan yüzde 80 lik kısım için ise ilk 12 ay taksit ödemeksizin, kalan aylarda ise aylık 7.733 TL sabit taksit ödeyerek ev sahibi olma fırsatı sunuyoruz.'

SUR YAPI KAMPANYA DETAYLARINI ŞÖYLE AÇIKLADI;

Sur Yapı, kampanya kapsamındaki İstanbul projeleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı;

'İstanbul Avrupa yakasında yer alan Bahçeyaka Ispartakule, Topkapı Evleri, Tempo City, Mirage Rezidans.

İstanbul Anadolu yakasında yer alan Sancaktepe Lavender, YeşilMavi Maltepe, Muhit Sancaktepe, Excellence Koşuyolu, Şehir Konakları, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Tilia ve Exen İstanbul.

İstanbul Sancaktepe'de yer alan; Lavender Projesi ve Gölbahçe Projesi; Sultanbeyli'de İlkbahar Projesi; Güneşli'de yer alan, Mirage Rezidans gibi bitmiş projelerinde hemen taşınma söz konusu. Kampanya kapsamında bu projelerde yüzde 20 indirim uygulanacak ve yüzde 20'lik peşinat sonrasında kalan yüzde 80'lik kısma ise 180 aya varan yüzde 0.64 vade oranıyla kredi kullandırılıp, ilk 12 ay taksit ödenmeyecek.

Sur Yapı Antalya Projesi de kampanyaya dahil Kepez-Santral bölgesinde 8 milyar TL yatırımla hayata geçirilen, Avrupa'nın 'en büyük' kentsel dönüşüm projesi olan Antalya projesinde de ilk sene taksitsiz, ara ödemesiz bir fırsat sunuyor. Antalya projesi için uygulanacak ödeme planında ise kişi başına verilecek kredi miktarı azami 500 bin TL olacak. Yüzde 10 indirimle satışa sunulan dairelerde yüzde 10 peşinat uygulanacak ve ilk 12 ay ödemesiz olacak. Kalan yüzde 90'lık kısım ise 0.64 vade uygulanarak 180 ay sabit taksitlendirilecek. Örneğin; Antalya Projesi'nin Sur Cadde etabında 60 m² 1+1 bir dairenin liste fiyatı 236 bin TL'dir. Liste fiyatı üzerinden yapılan yüzde 10 indirim sonrasında daire 212.400 TL'ye gelmektedir. Kampanya kapsamında öncelikle 21.240 TL peşinat alınmakta (ev bedelinin yüzde 10 luk kısmı), kalan tutar ise ilk 12 ay taksit ödemeksizin 13. Aydan itibaren aylık 1.948 TL dir. Sur Yapı Antalya'da Park Etabında hemen teslim avantajı bulunan evler için de kampanya aynı koşullarla geçerli olacak. Vade farksız ödeme planları da kampanya kapsamında? Kampanya kapsamında tamamı peşin ödemelerde kredili planda olduğu gibi İstanbul projelerinde yüzde 20, Sur Yapı Antalya projesinde yüzde 10 indirim uygulanacak.

Gerek İstanbul gerekse Antalya projelerinde vade farksız ödeme seçenekleri de kampanyaya dahil edildi. İstanbul projelerinde yüzde 35 peşinat 6. 12. ve 24. aylarda yüzde 10 vade farksız ara ödeme ve kalan tutar için 48 ay vade farksız taksit imkanı ile liste fiyatları üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. Antalya projesinde de yine yüzde 35 peşinat 6. 12. ve 24.aylarda yüzde 10 vade farksız ara ödeme ve kalan tutar için 48 ay vade farksız taksit imkanı sunulacak.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title